Livbataljonen, 13.Skvadron söker Skvadronsfanjunkare, Fanjunkare OR-7

Om tjänsten

Livbataljonen tillhör livgardet, som är ett av försvarsmaktens största krigsförband. Vid livbataljonen tjänstgör ca 400 kontinuerligt och tidvis tjänstgörande soldater och officerare. Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst.

Läs mer om livbataljonen här 

Livbataljonen, 13.Skvadron söker Skvadronsfanjunkare, Fanjunkare OR-7

Om tjänsten

Du som skvadronsfanjunkare ingår som en del i skvadronsledningen tillsammans med skvadronchefen, stf skvadronchefen samt kvartermästaren.  13.Skvadron är en skvadron bestående av 1 GSS/K pluton och 3 GSS/T plutoner vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar mellan att leda och planera större övningsperioder för GSS/T, ge direkt stöd till utbildning av GSS/K inom skvadronen samt vid planering av skvadronens verksamhet på kort- och lång sikt.

Utöver arbetet inom skvadronen skall du vara beredd att stödja vid utbildning, uppföljning och ledning inom hela Livbataljonen.

Du förväntas efter repetitions eller nyutbildning kunna delta vid den beridna statsceremoniella verksamheten på bataljonen.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Skvadronchefen.

Kvalifikationer

-Utbildad till nivån OR-7 alt OR-6 med mycket god prognos mot OR-7.
-B-körkort.
-Tidigare erfarenhet av att leda och verksamhetsplanera.
-Förmåga att leda och planera utbildning av föband inklusive SUSA och FUSA.
-Tidigare erfarenhet i ceremoniell tjänst.

Meriterande

-Utnämnd Fj
-Erfarenhet av arbete med GSS/K och GSS/T .
-Erfarenhet av beriden statsceremoniell tjänst
-Erfarenhet av personalhantering som första linjens chef.

Du som person

För att trivas med tjänsten är det av vikt att du har förmåga att arbeta självständigt, i många fall projektbaserat. Du skall vara bekväm med att arbeta på bataljonsnivå och genomföra arbete tillsammans med andra skvadroner och kompanier. Du förväntas fungera som både mentor för yngre officerare samt stöd till skvadronchefen vid beslutsfattande. Det ställs krav på noggrannhet, struktur, ofta med begränsade resurser. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV med foto samt Personligt brev. Två referenser, nuvarnde eller tidigare (gärna chef och sidordnad).

Rekryteringsprocess

Du får ett bekräftelsemejl när vi mottagit din ansökan och vi bjuder in lämpliga kandidater för personligt möte.

Tillträde

Inriktning kvartal 1, 2018. Efter samverkan med avlämnande chef.

Villkor

Lön: Individuell lönesättning.
Andra ersättningar: Övertid, OB och övnings dygn enligt avtal.
Semester: Enligt avtal, dock minst 28 dagar.

Kontakt

Livbataljonen
Skvadronchef Kn Daniel Hellström
Personalchef Lt Sara Bengtsson

ATO
OFR/O HKV, Johan Hamlin
OFR/S HKV, Madeleine Daleo
SACO HKV, Catarina Malmrot
SEKO Försvar HKV, Thomas Klasson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 november 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan