Kundansvarig

Om tjänsten

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter. Enheten omfattar 143 befattningar med lokalisering främst i Enköping och Stockholm. MSK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställarorganisation av drift och underhåll inom dessa områden.

Tjänsten som Kundansvarig på MSK Ledsyst ingår i Kundsektionen som i huvudsak är placerad i Stockholm men personal finns även i Boden, Göteborg och Ronneby. Kundsektion bildar tillsammans med ytterligare en sektion Tjänsteledningsavdelningen vars uppgift är att vara MSK Ledsyst kontaktyta mot beställare och nyttjare inom Försvarsmakten. På sektionen finns sammanlagt fyra Kundansvariga som tillsammans med sektionschefen utgör ett team som stödjer samtliga förband, skolor och centra i Försvarsmakten. Varje Kundansvarig ansvarar självständigt för de förband, skolor och centra som finns inom sitt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Kundansvarig på MSK Ledsyst Kundsektion har du ansvaret för framtagande av överenskommelser med nyttjare (förband, skolor och centra) utifrån verksamhetens behov inom IT- och ledningssystemområdet. Du ansvarar för uppföljning av tjänstenyttan och tjänsteuppfyllnad i ditt huvudsakliga område. Du är nyttjarens huvudsakliga kontakt rörande frågor inom utpekat ansvarsområde. Du är också delaktig i budgetarbete och ekonomiuppföljning samt att nyttjarens behov blir omvandlade till beställningar.

 • Du ansvarar för kundnöjdhet inom utpekat ansvarsområde
 • Du ansvarar för att genomföra behovsanalyser och kunddialoger samt upprätta överenskommelser och SLA med kunden
 • Du ansvarar för att kommunicera kundens behov till övriga delar av MSK Ledsyst och till Förvaltningsgrupper på HKV
 • Du ansvarar för att godkänna samtliga uppdrag till och från kunden
 • Du ansvarar för att till nyttjare rapportera uppdragets uppfyllande av SLA
 • Du ansvarar för att proaktivt arbeta med att förstå kundens behov för att ha en leveranskvalitet som motsvarar kundens förväntningar
 • Du stödjer sektionschefen vid budgetering och ekonomisk uppföljning
 • Du stödjer Produktionssektionen i arbetet med att omvandla kundbehovet till uppdrag/beställningar mot leverantörer av tjänster, främst FMTIS

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom IT-området, eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig inhämtad förmåga, är ett krav
 • Dokumenterad erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter är ett krav
 • B-körkort är ett krav

Meriterande

 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet ses som mycket meriterande
 • God kunskap om Försvarsmaktens IT-system och applikationer ses som mycket meriterande
 • Tidigare erfarenhet av drift/förvaltning inom IT/ledningssystemområdet ses som meriterande
 • Tidigare arbete som IT-chef i Försvarsmakten, alternativt med produktionsledning eller behovsfångst inom MSK Ledsyst alternativt FMTIS, ses som meriterande
 • Erfarenhet av att förhandla, upprätta och tolka avtal är önskvärt
 • Grundläggande kunskaper om ITIL är önskvärt 
 • God kunskap inom IT Service Management är önskvärt
 • God metodkompetens och erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt är önskvärt
 • Erfarenhet av ekonomirelaterade arbetsuppgifter är önskvärt

Personliga egenskaper

Du är en person med stor drivkraft och engagemang samt van att arbeta under eget ansvar. Du kan ta egna initiativ samt är bekväm med att arbeta mycket självständigt, noggrant och resultatinriktat. Du är social, kommunikativ och har en tydlig, rak och ärlig kommunikation. Att inneha en professionell attityd i ditt möte med såväl kollegor som kunder är för dig naturligt. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom sektionen.

Upplysningar lämnas av

Chef för Kundsektionen Ingemar Ericsson, via växeln 0171-15 70 00
Chef för Tjänsteledningsavdelningen Per Nordlander, via växeln 0171-15 70 00

Fackliga representanter

- OF: Magnus Johansson
- SACO: Carl-Johan Pettersson 
- OFR/S: Inge Bäcklin 
- SEKO: Lars Lindell
Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Arbetsort Stockholm eller Enköping.
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-26.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 november 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan