Ledningssoldat 1.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Sökande enhet

1.Helikopterskvadron har som huvuduppgift att genomföra markoperativ verksamhet med helikopter. Som ledningssoldat tillhör du staben och deltar i arbetet med förbandets samband- och ledningssystem. I detta ingår fasta system i våra lokaler samt rörliga kommunikationssystem som används vid insatser och övningar. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, server, klienter, telefoni, nätverk samt radioutrustning. Då vi är en stödjande enhet så har vi tät kontakt med användarna till vilka vi erbjuder support med allt från Office till telefoni. 

Du som ledningssoldat är en viktig del i utbyggnad, drift och brytande av förbandets ledningsplats med olika samband- och ledningssystem. Du skall självständigt och tillsammans med gruppen kunna utföra en mängd olika uppgifter. Dessa är allt från att upprätta och bryta stabsarbetsplatser, bygga upp tillfälliga elanläggningar, till att verka som operatör för förbandets ledningsstödssystem. Du förväntas ha förmåga att ta egna initiativ samt kunna arbeta enskilt.

Arbetet innebär också att du åker på internutbildningar inom Försvarsmakten, är med på övningar samt att du vid behov förväntas att tjänstgöra i internationella insatser. 

Generella krav

 • Godkänd värnplikt eller GMU/FSU
 • God fysisk förmåga (testas i samband med intervju)
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • B-körkort
 • Kunskap inom radio och telekomteknik
 • Kunskap inom el och strömförsörjning 
 • Kunskap inom nätverksteknik och IT
 • God datorvana

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Kn Fredrik Wiberg, 070-622 63 16

Fackliga representanter 
SACO, Anneli Helmersson, 013-283900, Anneli.helmersson@mil.se
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, 013-283869, caroline.m.nilsson@mil.se
Officersförbundet, Mats Häggström, 0920-234941, mats.haggstrom@mil.se

Anställningsform: Anställningen är tidvis tjänstgörande gruppchef, soldat och sjöman (GSS/T). Anställningen inleds med en 6 månaders provanställning som övergår till en tidsbegränsad anställning som omfattar minst 6 år och högst 8 år.

Lön: Individuell lönesättning

Ansökningsprocess: Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida. Du får ett e-post som bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Urval och eventuell kallelse till intervju sker löpande. 

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: Luleå

Välkommen med din ansökan senast 1 december. Din ansökan skall innehålla CV (med referenser), intyg på betyg, utbildningsbevis samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 november 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan