Huvudman värdering till Försvarsmakten

Om tjänsten


Är du intresserad av leda och samordna försvarsmaktens värderingsverksamhet på strategisk nivå? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi ökad förmåga hos krigsförbanden!

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som ansvarig för värderingsverksamheten vid Högkvarterets produktionsledning, utbildningsavdelning innebär att leda och samordna värderingsarbetet inom Högkvarteret och mot förbanden. Arbetet ställer höga krav på dialog och samverkan med stridskrafterna och med NATO, EU och delvis FN. Du kommer arbeta nära med övningsplanerarna på Högkvarteret i syfte att utveckla metoder och arbetssätt inom övnings- och värderingsområdet.

Kvalifikationer
Militär kunskap och erfarenhet inom värderingsområdet (evaluering)
Militär kunskap och erfarenhet inom övningsområdet
God förmåga att uttrycka sig verbalt och skriftligt, både på svenska och engelska
Stark operativ förmåga men med en analytisk framtoning
Hög förmåga att självständigt driva dina frågor

Meriterande
Erfarenhet av att jobba på Högkvarteret
God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet generellt och värderingsverksamheten speciellt
Erfarenhet av försvarsmaktsplanering i Högkvarteret
Erfarenhet av PRIO och EXONAUT+

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor påverkan på Försvarsmaktens samlade förmåga att lösa sina uppgifter. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid arbetet inom högkvarteret och mot internationella samarbetsorganisationer. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Detta är en militär befattning OF 3/4 alternativt motsvarande civil CV 3/4 befattning.
Tillträde snarast enl. ök.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för övnings och evalueringssektionen Lars Carlstein, 072-387 18 64. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Fatima Agnaou, 08-788 76 28.

Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-01 till prod-utb-ovn-eval@mil.se. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Produktionsledningen ser till att Försvarsmakten har alla resurser som krävs för att utföra insatser. I vårt uppdrag ingår allt från rekrytering och utbildning av personal till utveckling av materiel som vapen, fordon, fartyg och flygplan.

Sökord: controller, ekonomisk analys , strategisk planering , finansiella risker


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 november 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan