Sjukvårdsplutonchef P4

Om tjänsten

Vi söker en chef till sjukvårdspluton på 425. Trosskompaniet!

Trosskompaniet ingår i 42. Pansarbataljon som i huvudsak utgörs av kontinuerligt tjänstgörande personal.
Kompaniet har till uppgift att understödja de övriga kompanierna inom pansarbataljonen med reparationer, sjukvård, ammunition, drivmedel, materiel, mat och vatten.

Kompaniet är uppdelat i fem plutoner, stab- och trosspluton, TOLO-pluton, Reppluton, sjukvårdspluton och pionjärpluton.

Arbetsuppgifter:

Som plutonchef är din huvudsakliga uppgift i fred att ansvara för kompaniets sjukvårdsgrupper och planering av utbildning, i krig är du ansvarig för bataljonens två bataljonssamlingsplatser, ett lättare koncept utvecklat från förbandsplatsen samt de sjukvårdsgrupper som befinner sig i din förläggning.

I plutonen ingår tidvis anställd legitimerad personal, läkare och sjuksköterskor, vilka du har ett uppföljningsansvar för och tillser att dessa kompetensutvecklas även utanför tjänstgöring på bataljonen.

I tjänsten ingår även att bistå med rekrytering till sjukvårdsenheter på bataljon samt uppföljning av sjukvårdstjänsten.

Krav:

 • Svensk Medborgare
 • B-körkort
 • Genomförd officersutbildning OP/TA motsv.
 • God fysisk förmåga

Önskvärda meriter:

 • Genomförd ASF
 • Stridsjukvårdarinstruktör
 • HITOS/TOS-instruktör
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper:
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd att tjänstgöra både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: OF 1
Typ av anställning: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Skövde
Tillträde: Enl överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v.3 2018. Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v.5 vid Skaraborgs regemente i Skövde. Slutligt urval sker preliminärt v.6.

Är du redan anställd i Försvarsmakten: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din nuvarande chef att du söker tjänsten. Vi kommer med hög sannolikhet kontakta din nuvarande arbetsplats. 

I din ansökan vill vi se en motivering till varför du är rätt person för oss, vad du kan tillföra kompaniet och varför du söker tjänsten. Vi vill även att du beskriver dina tidigare erfarenheter och kompetenser från militär tjänstgöring.

Vi vill gärna att du uppger referenser i din ansökan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kn Björn Södermark, Kompanichef, bjorn.sodermark@mil.se
Lt Emilie Persson, C Sjvplut, emilie.persson@mil.se
Upplysningar om rekryteringen lämnas av Jan-Erik Alteryd, HR-avdelningen, nås via växeln; 0500-465000

Fackliga representanter:
OFR/O, Elina Meyer,
OFR/S, Bengt Lindlöf,
SEKO-F, Lola Ahlgren,
Samtliga nås via växeln 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-14

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 november 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan