GSS/K Soldater sökes till 131. Säkerhetsskvadron 311.Stab- och trosspluton

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON är ett insatsförband som arbetar mot säkerhetshotande verksamhet nationellt och internationellt. Förbandet utbildas och övas i fredsbevarande och fredsframtvingande verksamhet och är beredd att lösa internationella uppdrag i omfattning som beslutas av riksdag och regering. Vi löser med hög beredskap uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism. Idag tjänstgör personal tillhörande bataljonen på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

131. SÄKERHETSSKVADRON utgår i huvudsak från Livgardet i Kungsängen och består av tre säkerhetsplutoner, en spaningspluton och en stab- och trosspluton. Skvadronen motverkar säkerhetshot mot Försvarsmakten och jobbar i huvudsak nationellt. Vi löser uppgifter i hela riket och arbetar i alla typer av miljöer och klimat. Det förekommer att förbandet jobbar över längre perioder och har ett högt tidsuttag. På skvadronen jobbar man med spaning, sökverksamhet och patrullering. Förbandet är främst utrustat med lätta vapensystem och fordon i syfte att ha hög operativ rörlighet. Som hjälpmedel används ett antal kvalificerade sensorer för att kunna indikera och identifiera säkerhetshotande verksamhet.

131. Säkerhetsskvadron strävar efter att vara en så attraktiv arbetsplats som möjligt för både soldater och officerare. Förbandets uppgifter ställer höga krav på personalen. Ett gott arbetsklimat där de mjuka värdena prioriteras är därför en förutsättning för vårt välmående och förmåga att lösa uppgift. Ett stort ansvar läggs på den enskildes förmåga att bidra till en trivsam och stimulerande arbetsmiljö och att vara en föregångsman för förbandet. Verksamheten ställer höga krav på initiativkraft, social kompetens, förmågan att arbeta i tillfälligt sammansatta grupper och personlig integritet hos den enskilde - oavsett vilken av plutonerna du tjänstgör vid.

Som del av 311. Stab- och trossplutonens trossgrupp ingår du i en grupp om sex soldater. Gruppen skall under längre tid kunna tjänstgöra i skvadronens ledningsplats och understödja skvadronen vid logistika problem. I denna tjänst ingår hantering inom drivmedelstjänst, ammunitionstjänst, vattentjänst och mekanikertjänst. Vidare skall du gruppera, underhålla samt försvara ledningsplatsen och dess personal. Utöver detta kommer du gå typ utbildningar kopplat mot förbandet 13.Säkerhetsbataljon.

Tjänsterna som rekryteras:

Fordonsmekaniker

Sambandsmekaniker

Trossoldat

Kvalifikationer: För att arbeta hos oss krävs att du har:
• Genomfört värnplikt med goda betyg alternativt genomfört GMU och tjänstgjort som GSS/K med godkänd prövotid.
• B-körkort
• God fysik. 
• Inga allergier mot hund, (alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering)

Meriterande:
• Tjänstgjort inom Säk/jägar/spaningsförbandens stödenheter nationellt och eller internationellt.
• Vapenutbildningar: KSP90, KSP58, Grt, Grg, Pistol.
• Sjukvårdsutbildning motsvarande stridssjukvårdare, ASF eller jägarsjukvårdare.
• Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB, Skoter, Bandvagn, terränghjuling.
• Civil behörighet: BE, C & CE
• Sambandsutbildning: Ra1512, Ra180, Ra1444
• Militärpolisutbildning
• ADR utbildning

Ansökan:
• Personligt brev som beskriver dig som person och varför du skulle passa för tjänsten.
• CV med civila samt militära erfarenheter och referenser.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper samt den intervju som genomförs i samband med övriga tester.

Övrigt:

Sista datum för ansökan: 2017-12-01

Kallelse till tester skickas senast 2017-12-04

Datum testdag preliminärt 2017-12-06 detta skickas ut i samband med kallelse.

Anställning preliminärt: Löpande

Tjänsterna är placerade i nivå OR-1/2 (menig, vice korpral) OR-4 (Korpral). Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå anställningsintervju, säkerhetsintervju, fysiska tester samt läkarundersökning (är du redan anställd kan du medföra svaret på din tidigare läkarundersökning)

Har ni frågor om tjänsten vänligen kontakta Fj Markus Larsson (chef stab- och trosspluton) på telnr: 0723536452.

Väl mött!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 november 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan