Chef sökes till stödsektionen!

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN söker ny medarbetare till 3.NSE NORD vid Försvarsmaktens logistik (FMLOG) i Boden.

Allmänt om verksamheten
FMLOG 3.NSE NORD i Boden fullföljer nu sin utveckling till ett logistikinriktat  krigsförband i Försvarsmakten. 3.NSE består av sex stycken avdelningar i form av Servicecenter (SeC) på orterna Arvidsjaur, Boden med en sektion i Kiruna, Luleå, Umeå med en sektion i Östersund och en i Härnösand. På enheten finns även en teknikavdelning med ledningen i Boden och sektioner på de övriga verksamhetsorterna. Enhetschefen stöds av ledningsavdelningen med genomförande- och stödsektion. Totalt arbetar ca 160 personer i 3. NSE.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödsektionen stödjer hela enheten inom de olika delfunktionerna beredskap, mobilisering, infrastruktur, insats, övningar, HR, verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö, kvalité, miljö, avfallshantering, ekonomi och säkerhet. Som chef för Stödsektionen har Du ansvar för att;
-leda och stödja medarbetarna inom Stödsektionen
-utveckla sektionens medarbetare och de olika verksamhetsområdena
-vid övning/insats eller höjd beredskap ansvara för och leda enhetsledningens stabsexpedition (STEX) 
-vid behov ersätta chefen för ledningsavdelningen. 

Kvalifikationer
· Högskoleutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning
· Minst femårs erfarenhet av personalledning samt goda ledaregenskaper
· Dokumenterad vana av administration i ”officemiljö”
· Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
· Fysik och hälsa på basnivån enligt Försvarsmaktens krav (FM FysS)
· B-körkort 

 Meriterande
· Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga 
· Dokumenterad ledarskapsutbildning
· God kunskap om Försvarsmakten, gärna minst fem års tjänstgöring 
· God kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
· Erfarenhet av FM logistik 
· Erfarenhet av affärsstödsystem som SAP eller liknande

 Personliga egenskaper
Vi söker dig som har social kompetens och bra servicekänsla. Vi ser att du är en trygg ledare med en coachande ledarstil. Vidare är du en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Vi söker dig som är lojal och flexibel. Vi ser även att du är en noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsplatsen är i Boden. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten omfattar en heltid med tillträde snarast. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetspsykologiska tester kommer att genomföras i denna rekrytering.

Mer information om befattningen lämnas av C LednA/3.NSE NORD, Mj Bengt Fredriksson, 070-6899350, Tjf C StödS, Margith Dyrander, 072-2458660 

Fackliga kontaktpersoner 
OFR/O, Robert Wikström, 072-5778904
OFR/S, Per Eriksson, 070-5940082
SACO, Fredrik Lovag, 0921-348173
SEKO, Dan Rådman, 070-5553022

Välkommen med din ansökan senast den 21november 2017. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 november 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan