Insatschef till Garnisonsvakten Visby garnison

Om tjänsten

Beskrivning av tjänsten
Vi söker insatschef till Visby garnison. Som insatschef leder du garnisonens insats och bevakningsarbete och ansvarar patrullering och insatser mot skyddsobjekt men även till viss del transportskyddsuppgifter. Som insatschef ska du även ha kompetens som militärpolis och ansvara för ordning och säkerhet inom garnisonen.

Som Insatschef har du ett arbete som ställer stora krav på social kompetens och även en hög förmåga till lösningsinriktat tänkande under stundtals hög stress samt en god simultankapacitet. Du har även en god fysisk förmåga, är fullt frisk, har fullgod synskärpa med korrigering och är inte allergisk mot hundar.

Tjänsten innefattar ett rullande arbetsschema med dag, natt och helgtjänstgöring samt jour.
Som insatschef kommer du att delta i övningar inom Försvarmakten.

Kompetenskrav:

 • Svensk medborgare
 • Körkort lägst klass B
 • Lägst OR-6 med inriktning markstrid//skytte eller säk-förband/MP.
 • Skyddsvaktsutbildad
 • Vapenutbildning pistol 88 block B samt automatkarbin lägst block A.
 • Förmåga att leda och genomföra grupps strid i förhand, efterhand och vid sammanstöt under dager såväl som mörker.

Meriterande:

 • Minst 5-års erfarenhet av trupputbildning inom markstrid/skytte eller säk-förband/MP
 • Nuvarande eller tidigare anställd i FM
 • Förarbevis på Lätt Personterrängbil
 • AK 5 C utbildad
 • Närkampsutbildad
 • IDV utbildad
 • Godkänd utbildning C IBSS.
 • Godkänd utbildning MP.
 • Utbildning inklusive signalskyddsutbildning på Rakel, MG-L och MG-M
 • Brukarutbildning på Mono 12, CQB och mörkerriktmedel.
 • Instruktörkompetenser inom pistol, ak och övriga finkalibriga vapensystem men även fordonstjänst, sjukvård, närkamp, sensorer och samband.

Övrigt:

 • Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt läggas på personliga egenskaper.
  Vi ser gärna sökande som bidrar till ökad mångfald.
 • Registerkontroll kommer genomföras före anställning.

Tillträde:

Anställningsstart: Enligt överenskommelse
Beroende på din utbildningsståndpunkt kommer du eventuellt behöva genomföra kompletterande utbildning. Utbildning till Insatschef genomförs i Halmstad och omfattar
tre veckor och följs av lokal utbildning i form av praktiktjänstgöring på garnisonen.

Placeringsort: Tofta

Lön: Individuell lönesättning.

Till ansökan bifogas CV med referenser och personligt brev.
Militära vitsord och intyg på genomförda utbildningar. Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Upplysningar om befattningen lämnas av Chef 18 Stridsgruppen Stefan Pettersson 010-826 76 70 alternativt Fv Daniel Martell 070-996 77 06.
Fackliga representanter: OFR/O Elina Meyer, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO-F Lola Ahlgren, samtliga nås via växeln på telefonnr 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag 2018-01-07

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många

interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2017
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan