11. Militärpolisbataljon söker GSS/K - IS/SAMBANDSSOLDATER

Om tjänsten

11. Militärpolisbataljon

11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolisbataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminal-underrättelsetjänst.

11. Militärpolisbataljonen består av ett personskyddskompani, två militärpoliskompanier samt en utredningsgrupp. Bataljonen leds och samordnas av en bataljonsstab med stöd av tillhörande stab och trosspluton. Bataljonen är bemannad med både heltids- och deltidsanställda soldater och officerare samt civilanställda.

Till stab och trosspluton söker vi soldater med inriktning IS/samband. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att bestå av att underhålla bataljonens kärnnod vilket innebär att du tillsammans med din grupp har hand om en mobil servicecontainer vid bataljonen samt stöttar med IT-frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 •   Genomför daglig drift av bataljonens IS-system.
 •   Assisterar IS driftledaren och IT-säkerhetschefen i deras arbete.
 •   Stödjer bataljonstaben med administrativt arbete.
 •   Deltar i övningar och insatser.
 •   Ingår i arbetslag på ledningsplats.

Formella krav:

 • Svensk medborgare
 • Grundläggande militär utbildning/värnplikt
 • Körkort (B)

Utbildning/kompetens/erfarenhet som är meriterande:

Vi söker dig som genomfört värnplikt/GMU och vill arbeta med datorer. Utbildning i eller har arbetat med IT är meriterande. Exempel på önskvärda kompetenser är datorkommunikation (AL1), Microsoft Sharepoint, Microsoft Server 2008, Microsoft Office och erfarenhet av arbete i operativsystemet Linux.

Utöver arbetet med informationssystemet kommer du vara en ledningssoldat. Tidigare erfarenhet av ledningsplats, körkort klass C, vapenutbildningar är önskvärt.

Du bör ha inblick i Försvarsmaktens organisation i allmänhet. Gärna i tidigare befattning/värnplikt arbetat inom en verksamhetsområdet IT/datorbaserade lednings och sambandssystem eller i en motsvarande sekretessklassad miljö.

Personliga egenskaper:

Du har god förmåga att bibehålla fokus och att arbeta analytiskt, med blick för både helheten och detaljer. Du är flexibel samt kreativ inom ramen för tilldelad uppgift. Du är ansvarstagande och har hög integritet.

Du är bekväm i att arbeta självständigt eller i temporärt sammansatta grupper och kan prestera även under pressade förhållanden.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och inför anställning kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att göras.

Tillträde:

Tjänsten är tillsvidareanställning som heltids tjänstgörande soldat med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag: 2018-01-07

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

1.Serg Ferhat Kahruman, Stf C stab och trosspluton 11.MP-bat 070-9792309

Lt. Sebastian Tham, C S6 11.MP-bat 070-9792145 

Fackliga representanter
OFR/O Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo. Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan