Stridsledningsbefäl RO till 14.Flygbaskompaniet

Om tjänsten

Stridsledningsbefäl 14.Flygbaskompaniet

Reservspecialistofficer OR6/T, arbetsområde STABSTJÄNST FLYGVAPNET.

Beskrivning av kompaniet

14.Flygbaskompaniet är ett funktionskompani indelat i fem avdelningar, en flygbassäkpluton, en R3 räddningspluton, en R3 fälthållningspluton, en flygplatspluton och en sambandstropp. Alla avdelningar med specifika kompetenser och uppgifter att lösa uppgifter med huvudsyfte att möjliggöra en säker flygverksamhet för 7. Flygflottiljens ingående insatsförband.

Kompaniets huvuduppgift är att drifthålla Såtenäs flygplats samt att skydda Skaraborgs flygflottilj. Uppgiften är i stort den samma oavsett vart i konfliktskalan förbandet befinner sig, det ställer därför höga krav på att ständigt träna och utbildas mot de förhållanden vi kan ställas inför i ofred. Förbandet är främst avsett för att lösa uppgifter nationellt men löser även enskilda uppgifter internationellt.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Tjänsten är tidvis och innebär tjänstgöring vid behov, kopplat till utbildningar och övningar som behöver genomföras.

Arbetsuppgifter kopplat mot befattningen är:

 • Stötta kompaniledningen i stridsledningen av kompaniets ingående delar enligt kompanichefens direktiv under insats och övning.

 • Stötta kompaniets ingående delar med instruktörskompetenser vid behov och möjlighet.

 • Leda kompaniets genomförandedel på kompaniets ledningsplats.

Personliga egenskaper:

Du är en person som har lätt för att arbeta i lag. Du besitter ett gott ordningssinne, är stresstålig och har en god fysisk status. Du klarar av att ha många bollar i luften och räds inte för att fatta snabba beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:

 • Kompetens och erfarenhet inom flygvapnets basförband

 • Kompetens och erfarenhet inom stabsarbete på lägre förbandsnivå

 • Instruktörskompetens inom vapentjänst, SERE, närkamp, skyddsvakt, sprängtjänst, fordonstjänst, stridssjukvård, etc.

Underlag att bifoga ansökan:

 • Personligt brev

 • CV med referenser

 • Militära vitsord

 • Kopia av körkort och militära förarbevis samt de instruktörskompetenser du besitter

 • Övriga meriterande utbildningar inom arbetsområdet

Övrigt:

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning enligt överenskommelse i anställningsprocessen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Chef 14.Flygbaskompaniet Kn Robert Fransson 0721-87 74 46

Stf Chef 14.Flygbaskompaniet Kn Daniel Högberg 0701-48 39 37

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O F7 David Lundevi 0733-70 46 14

Försvarsförbundet OFR/S Peter Fjällman 0766-34 79 79

SEKO Magnus Krantz 0705-86 63 08


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2017
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan