Marknadskommunikatör digitala kanaler- Vikariat

Om tjänsten

Allmänt om verksamheten 
Försvarsmaktens nystartade avdelning, Relation & Kommunikation, med uppgift att genom CRM utveckla riktad personlig kommunikation med målgrupper i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare och därigenom stärka Försvarsmaktens arbetsgivarvarumärke (employer branding). Avdelningens arbete kommer att bidra till att stärka hela ”kundupplevelsen”. Den nya avdelningen består av cirka 28 personer, medarbetare med och utan militär bakgrund. HR Centrum ligger på Gärdet i Stockholm. Just nu söker vi en marknadskommunikatör till avdelningen. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som marknadskommunikatör digitala kanaler kommer du att ha en ledande roll i arbetet att ta planera och genomföra kommunikation i sociala medier och på webben. 

Du leder arbetet med att ta fram planering för kommande år och ansvarar för att alla sociala medie-kanaler har ett intresseväckande och relevant innehåll varje dag. Du samverkar med ett flertal interna och externa (t ex reklam- och mediabyråer) intressenter för att kommunikationen ska få maximal koordinerad effekt. I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar och håller en enhetlig ton. Du blir en viktig kugge i arbetet och får stora möjligheter att påverka och utveckla kommunikationens innehåll. Utöver ansvar för sociala medier kommer du att stödja med webbredaktörsarbete samt i kommunikationsprojekt. 

Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har:  Högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation.  Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. 
Minst tre års erfarenhet av marknadskommunikationsarbete.
God kunskap om och erfarenhet av arbete med sociala medier och med webbpubliceringsverktyg.

Meriterande:
Erfarenhet från reklam- och/eller marknadsavdelning.
Erfarenhet av kvalificerat reklam-, kommunikations- och kampanjarbete.
Erfarenhet av projektledning inom kommunikation/reklam.
Erfarenhet av relationsmarknadsföring och CRM/DM samt dess processer.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som brinner för sociala medier och content marketing. Du förstår målgruppens behov och på vilket sätt vi skapar ett värde för dem.Du som söker denna roll är van att arbeta självständigt och kan driva arbetet framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven och stresstålig person som skapar god struktur. Du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt har förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt. Du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en organisation som är under förändring. Du har goda projektledaregenskaper och är utvecklingsorienterad. Vidare är du relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv.Vi söker dig som har passion för relationsskapande kommunikation och marknadsföring. Du har god förmåga att arbeta strukturerat samt en god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt:
Tillträde snarast. Befattningen är ett vikariat fram till 2018-11-01. Arbetsprov kommer vara en del av rekryteringsprocessen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:  Stf avdelningschef Charlie Herolf, 0708-124078 Kommunikationsansvarig, Anna Swahn, 072-350 79 88  För information om rekryteringsprocessen, HR-specialist, kontakta Louise Miliotis, 070-836 37. 

Fackliga representanter 
SEKO Lise-Lotte Larsson 08-514 394 70 
SACO Camilla Robertsson 08-788 76 32 
OFR/S Pia Almström 073-361 36 69 
OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2017. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 november 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan