Kurschef Teknik Mark OR8

Om tjänsten

 

Utbildningsenheten på FMTS ansvarar för teknisk utbildning och är Försvarsmaktens största utbildningsleverantör, inom denna finns Programsektionen. Sektionen ansvarar för specialistofficersutbildningen, officersprogrammet militärteknisk profil med verksamhetsförlagd utbildning, funktionsutbildning mot chefer i teknisk tjänst, GU och GSS-utbildningar för mekaniker. Sektionen ansvarar också för internationell utbildning. Programsektionen består av femtontal kurschefer och ingår i Linjeavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Kurschef teknik mark ansvarar du för planering och genomförande av specialistofficersutbildningen med inriktning mark mekanik. Du följer även upp elever, utvärderar verksamhet och ansvarar för ekonomisk uppföljning inom ditt område.

 • Ansvara för kursbeskrivningar och slutrapporter

 • Vara företrädare för den militära professionen inom mark mekanik

 • I samverkan med andra kurschefer ansvara för att utveckla utbildningen inom SOU mark mekanik

 • Ansvara för elevuppföljning och informationsutbyte med förbandsrepresentanter

 • Lärare inom funktionstaktik mark

Kvalifikationer:

Teknisk specialistofficer/officer med bakgrund inom mark mekanik.

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet som kurschef eller lärare

 • Erfarenhet inom ledarskap i Försvarsmakten

 • Erfarenhet inom nätbaserat lärande

 • Kunskaper om FM utbildningssystem.

Personliga egenskaper: Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du har god förmåga att strukturera och planera eget arbete. I ditt arbete har du ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god pedagogisk förmåga.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

Halmstadskolornas officersförening (OFR/O) Marie Meigård, tel 035-2662539

Försvarsförbundet (OFR/S) Roland Kramer, tel 035-266 25 43

SACO Nermina Dzanic, tel 035-266 22 37

SEKO Jörgen Stehn, tel 035-266 35 47

Övrigt:

Anställningform: Tillsvidare   Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-10 Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 november 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan