Objektledare infrastruktur

Om tjänsten


Försvarsmakten söker en objektledare till Lokalplaneringsenhet Syd med placering i Eksjö.

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Din roll som objektledare innebär mycket kontakter med människor. Vi använder oss av flexibel arbetstid och vi har möjligheter till friskvård på arbetstid.

Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige till lands, sjöss och i luften samt stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur och förutsättningarna för varje enskilt objekt kommer därför att skilja sig åt och bidra till en spännande vardag.

Lokalplaneringsenhet Syd är Försvarsmaktens beställarföreträdare gentemot Fortifikationsverket, vilket är statens ägarrepresentant av försvarsfastigheter, och
ansvarar för Militärregion Syd (MR Syd) vilken omfattar Östergötland, Småland, Öland, Blekinge och Skåne.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det dagliga arbetet bedrivs i projektform där du som objektledare likställs med en projektledare och har en sammanhållande roll i projektet samt kommer att representera Försvarsmakten mot utomstående myndigheter och företag genom hela planerings- och byggfasen. I samarbete med berörd organisationsenhet (förband, skola eller funktionscentrum) inom Försvarsmakten ska du omsätta de krav som ställs på verksamheten till färdiga besluts- och beställningsunderlag som kan lämnas över till Fortifikationsverket som grund för produktionen.

Som objektledare ansvarar du för att de huvudsakliga målen att leverera objekt i rätt tid, med rätt funktion och till överenskommen kostnad. Dina arbetsuppgifter som objektledare kommer att variera genom planerings- och byggfasen.

Tjänsten innebär att man ofta arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Som objektledare förväntas du kunna leda olika typer av arbetsgrupper och samordna ärenden knutna till projekt som Försvarsmaktens beställarrepresentant.

Som objektledare förväntas du utöver detta ta ansvar för en varierande flora av ärenden och vara ett stöd till Försvarsmaktens hyresgäster så att befintlig infrastruktur nyttjas på ett kostnadseffektivt och ändamålsenligt sätt.

Önskvärda kvalifikationer
För tjänsten krävs någon form av planering-, bygg- eller fastighetsinriktad utbildning på högskolenivå eller motsvarande inhämtade kunskaper.

Meriterande är tidigare erfarenhet av byggprocessen samt kunskap och/eller erfarenhet om Försvarsmaktens struktur och interna processer. Önskvärt är lokalkännedom samt grundläggande kunskaper om fastighetsjuridik och miljölagstiftning.

Vidare ställs krav på att du är svensk medborgare och innehar B-körkort.

Personliga egenskaper Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och strukturerat lagd. Social kompetens är ett krav liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Lokalplaneringsenhet Syd Peter Glimvall, tel 070-201 52 53, e-post:peter.glimvall@mil.se

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85 115, 073-182 80 47
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 november 2017
  • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan