Teleingenjör Telekom, Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS

Om tjänsten

Allmänt om verksamheten
Vi är 20 medarbetare vid genomförandeavdelning Ronneby som utför drift och underhåll av Försvarsmaktens Tele och IT system. Vi säkerställer kommunikationen för Försvarsmaktens övriga förband och är placerade vid Ronneby Garnison med södra Sverige som arbetsområde. 

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Självständigt, eller i arbetslag utföra förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens telenät.
· Deltaga vid driftsättningar och installation av nya system 
· Föreslå åtgärder och förbättringar inom eget kompetensområde
· En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
· Tjänsten innebär samverkan med kollegor inom andra teknikområden samt externa leverantörer.
· Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom södra Sverige, främst Blekinge, Småland och Skåne.  Systemstödresor internationellt kan förekomma. 

Kvalifikationer:
· 3-årig gymnasieutbildning med teleteknisk inriktning  eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
· Eftergymnasial utbildning inom Telekom eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
· Goda kunskaper i engelska och svenska i både i tal och skrift.
· Körkort lägst B
· God fysik

 Meriterande:
· Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens IT/Telesystem samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
· Genomförd militär grundutbildning.
· Erfarenhet av höghöjdsarbeten
· BE/ CE -körkort

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person är du strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid upplysningar är du välkommen att kontakta Sektionschef Christina Brehmer, 0457-471493 eller Avdelningschef Joakim Åstrand, 0457-471463

Fackliga företrädare:
OFR/ O Göran Levin 013-28 37 87
OFR/ S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
SEKO Jörgen Stehn 070-677 99 21
SACO Pär Lohman 0589-408 33

Övrigt:
Placeringsort: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband i Kallinge. 
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Då försvarsmakten kontinuerligt strävar efter att bli en mer jämställd organisation så ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 november 2017
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan