Företrädesrätt

Om tjänsten

Vem kan anmäla anspråk på företrädesrätten?

Denna sida vänder sig enbart till dig som har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller av samma skäl inte fått din tidsbegränsade anställning förlängd. Du har då företrädesrätt till återanställning hos Försvarsmakten enligt bestämmelserna i 25§ LAS.

Om du har företrädesrätt framgår av ditt uppsägningsbesked (eller underrättelse om avslut av tidsbegränsad anställning). Företrädesrätten gäller under uppsägningstiden och nio månader därefter. Du kan anmäla anspråk på företrädesrätten när som helst under den tid din företrädesrätten gäller.

Hur anmäler du anspråk på företrädesrätten?

Om du vill göra anspråk på företrädesrätten klickar du på rutan ”ansök” nedan. Din anmälan kommer att registreras i vårt rekryteringsverktyg ReachMee. En av frågorna du får besvara är vilket diarienummer som står på ditt uppsägningsbesked. Du hittar numret på första sidan längst upp till höger på uppsägningsbeskedet.

I ReachMee ska du också bifoga personligt brev och ditt CV så att vi kan beakta dina kvalifikationer vid rekrytering. Bifoga även ditt beslut som styrker företrädesrätt (under Övriga bilagor). Om dina kvalifikationer eller kontaktuppgifter ändras under perioden uppdaterar du det själv i ReachMee.

Vad innebär företrädesrätten?

En anmälan om anspråk på företrädesrätten innebär att:

- du är sökande till alla lediga befattningar (även tidsbegränsade anställningar) inom hela Försvarsmakten som du har tillräckliga kvalifikationer för

- du kan begränsa din ansökan till att gälla hela myndighetens verksamhetsområde eller bara en eller flera orter

- saklig grund såsom förtjänst och skicklighet är vägledande vid urvalet

- om du tackar nej till ett skäligt erbjudande om anställning är företrädesrätten förverkad

Om du har frågor kontakta HR Direkt på tel. 08-514 393 00 eller mail: hr-direkt@mil.se

Krav och meriter

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 februari 2016
  • Plats: Sverige,
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2020-12-31
Ansök

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan