Lärare underrättelsetjänst till Utbildningsenhetens underrättelsesavdelning

Om tjänsten

Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala

Befattningen är placerad vid Utbildningsenhetens Underrättelseavdelning. Avdelningen genomför i huvudsak utbildning inom underrättelsetjänst både på FMUndSäkC och vid andra förband. Avdelningen utbildar bland annat framtidens officerare inom ramen för SOU, redan anställda taktiska officerare och specialistofficerare, samt soldater och sjömän inom ramen för FMUndSäkC kursutbud.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda, genomföra, utvärdera och utveckla utbildning inom ämnesområdet underrättelsetjänst i rollen som kurschef/lärare.
Planerat arbetsområde är försvarsmaktsgemensamma metoder och dess koppling till stridskraftsspecifika delar såsom metoder, främmande stridskrafter, taktik och teknik.

Kvalifikationer:
Du är utbildad specialistofficer inom flygvapnet alternativt NBO lägst löjtnant. Du har genomfört kurserna BISC och IOC alternativt genomfört kursen grunder underrättelsetjänst med godkänt resultat. Du har även erfarenhet av att jobba i underrättelsebefattning inom lägre taktisk nivå samt erfarenhet av underrättelsetjänstens gemensamma metoder och dess tillämpning inom luftstridskrafterna. Vi ser även att du har erfarenhet av rollen som utbildare. Arbetsuppgifterna kräver att du har god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska. Du är i god fysisk form samt klarar de fysiska kraven för utlandstjänstgöring.

Meriterande kvalifikationer:
Goda kunskaper om flygstridskrafternas taktik och metoder för ledning är meriterande. Kunskaper om flygstridskrafternas teknik kopplat till de grundläggande förmågorna för en luftfarkost samt systemförståelse är meriterande kvalifikationer. Även internationell tjänstgöring i underrättelsebefattning är meriterande för tjänsten.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för eleverna. Vi ser även att du är en utpräglad lagspelare med ett högt mått av social kompetens, livserfarenhet och ledarskap. Du har god förmåga att samarbeta, samverka med andra och kan arbeta självständigt med komplexa uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Karin Stenbergh, Underrättelseavd, 018- 19 65 54

Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Per Gustafson, 018-19 67 81

SEKO: Mari-Ann Larsson, 018- 19 67 76

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR 7

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 januari 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan