Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

jobba på gotland

Skaraborgs regemente (P4) söker nu intresserade personer som vill arbeta på Gotland, antingen som heltidssoldat eller deltidssoldat. Du kan ansöka både om du saknar militär utbildning och om du har militär utbildning sedan tidigare.

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Du som saknar militär utbildning

Om du saknar militär utbildning och vill arbeta på Gotland ansöker du till grundutbildningen som börjar 24 juli eller 18 september. Utbildningen genomförs i Skövde men efteråt kommer du att anställas på Gotland, antingen på heltid eller deltid. Du kan utbilda dig till exempelvis vagnchef stridsfordon, vagnchef stridsvagn, stridsfordonsförare, stridsfordonsskytt, stridsvagnsskytt, sambandssoldat eller mekaniker mekanik. För att kunna börja utbildningen i juli behöver du genomföra antagningsprövning (tester vid Rekryteringsmyndigheten) senast 10 juli och för att börja i september är sista datumet 4 september.  

Om ansökan Ansök

Du som redan har militär utbildning

Har du redan genomfört en grundutbildning eller värnplikt kan du söka anställning direkt som soldat på Gotland.

Visa lediga jobb på Gotland

Du som har genomfört GMU

Har du endast genomfört GMU sedan tidigare har du möjlighet att komplettera med en befattningsutbildning. Utbildningen genomförs i Skövde med start 9 oktober och 4 december och efteråt kommer du att anställas på Gotland som deltidssoldat. Du kan utbilda dig till exempelvis vagnchef stridsvagnstridsfordonsskytt, stridsvagnsskyttsambandssoldatsjukvårdare eller förare. Ansökningsprocessen är likadan som om du skulle ansöka till en hel grundutbildning. 

Om ansökan Ansök

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.