Hemvärnssoldat och Undersköterska

Efter att brorsan hade gjort lumpen kände Michaela att hon ville utmana sig själv och sökte därför till Livgardet utanför Stockholm. Nu arbetar Michaela som undersköterska samtidigt som hon är hemvärnssoldat

Foto: Försvarsmakten

Michaela Holmér, 25 år, hemvärnssoldat och undersköterska på Nyköpings Lasarett

− Omställningen från det bekväma civila livet var en tuff period för mig. Så här efteråt är det faktiskt de riktig jobbiga situationerna, när det var som värst, som jag ser tillbaka på med saknad. Det var i såna situationer sammanhållningen i gruppen blev som starkast. Jag lärde mig mycket på ett personligt plan. Mognade och fick bättre självförtroende.

− Idag är jag mycket bättre på att samarbeta och är mer tolerant för andras olikheter. Jag är friidrottare i grunden och har alltid tränat mycket. Jag gillar när tjänsten blir fysiskt utmanande. Hemvärnet passar mig perfekt. Jag övar då och då och trivs superbra i min grupp och med mina uppgifter. Jag har även tjänstgjort vid introduktionsutbildningen av nya hemvärnssoldater. Vi är alltid beredda att göra en insats om samhället behöver stöd. Det är nog därför jag sökte till Försvarsmakten. Det här är jag bra på. Det här kan jag bidra med.