Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Isabella

Soldat på Luftstridsskolan

  • Aktuell sida:  
  • Startsidan
  • Isabella Hagberg
3/5
Fysiskt
3/5
Tekniskt
2/5
Teoretiskt
4/5
Stressigt
Isabella
Soldat på Luftstridsskolan

Jag heter Isabella Hagberg och genomför nu grundutbildning på luftstridsskolan. När jag är klar så kommer jag att arbeta som stridssjukvårdare på deltid.

Jag ska svara så gott jag kan på era frågor om militär grundutbildning.

Chatta med Isabella

21 april // 2016 // 17:00
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Chatta med Isabella

Moderator: Hej, nu är Isabella på plats hos oss och du är varmt välkommen att ställa dina frågor till henne.

17:00, 21 April 2016

Isabella Hagberg: Hej och välkomna! Nu sitter jag redo för att svara på era frågor.

17:01, 21 April 2016

Philip: Hejsan! Är GMU exakt lika på alla olika förband runt om i Sverige? T.ex. En person som gör GMU vid ett jägarförband gör exakt samma som en person som ska bli stridsvagnsförare eller kock? Eller finns det olika ”hårdhet” på olika ställen med tempo antal dagar i fält, osv?

Moderator: Hej själva inledande delarna är densamma, det vill säga de 3 första månaderna, sedan skiljer sig utbildningen beroende på mot vilken befattning man har sökt.

17:02, 21 April 2016

Pontus och Timothy: Hur hård är fys-träningen på GMU?

Isabella Hagberg: Hej Pontus och Timothy! Det är bra att ha en bra grund att utgå från, sen kommer ni träna mycket under tiden. Tips från mig: Träna på att gå långa sträckor med extra vikt, träna gärna att gå i kängor, styrke träning och mycket konditions träning.

17:04, 21 April 2016

Christopher: Hej! Hur mycket ledighet har man ungefär under GMU respektive befattningsutbildningen?

Moderator: Hej Christopher, under utbildningen är man ledig ungefär varannan helg.

17:06, 21 April 2016

Kian : Hej! Jag läser naturvetenskap på gymnasienivå. Jag har alltid varit intresserad av försvaret och min dröm är att jobba som pilot i framtiden därför valde jag natur. Vet du vilken väg jag ska ta?

Moderator: Hej Kian! det du ska göra när det väl är dags är att söka grundutbildningen, och för att bli behörig till den så skall man ha minst godkänt i svenska, mattematik och engelska från gymnasiet, därav så spelar det mindre roll vilken linje man går.

17:07, 21 April 2016

Linn: Hej Isabella! Denna fråga handlar inte riktigt om själv utbildningen så vet inte om du kan svara på det, men håller tummarna. Jag funderar på en karriär inom försvarsmakten och undrar hur lång tid det tar efter antagningsprövningen och att man fått beskedet innan man börjar själva utbildningen?

Moderator: Hej Linn! det beror helt på när du antagningsprövar och när utbildningen startar. alla utbildningsstarter har ett sista datum för antagningsprövning, gör man antagningsprövningen så nära som möjligt i anslutning till utbildningsstarten så räknar man med ungefär 3 veckor.

17:09, 21 April 2016

Någon: Varför valde du just flygvapnet?

Isabella Hagberg: Hej! Jag valde flygvapnet för att det fanns en ledig tjänst som jag tyckte passa mig bra. Jag jobbar som stridsledningssäkerhetssoldat inom flygvapnet. Jag valde det eftersom man kan bli hundförare inom det yrket som är mitt nästa mål.

17:10, 21 April 2016

Victoria: Hej! Vart i Sverige kan man göra GMU? Vilka städer menar jag :)

Moderator: Hej Victoria! Vi har ett flertal olika platser där man kan göra sin grundutbildning, tex Boden, Stockholm, Uppsala, Skövde, Arvidsjaur, Skåne, Linköping, Enköping osv. Exakt alla platser hittar du på vår hemsidan under "Jobb och karriär", och "alla inriktningar".

17:10, 21 April 2016

Sam: funderar på att göra GMU i framtiden och vill gärna göra utlandstjänst vad ska jag välja för att få störst chans till det?

Moderator: Hej Sam! Möjligheten till utlandstjänst beror helt på vilket förband man är anställd på och vad det är för uppgift som skall lösas, därav är det ganska svårt att säga exakt vilket förband du ska söka dig till, men amfibieregementet och K3 har varit utomlands ett par gånger under de senaste åren.

17:10, 21 April 2016

Sam: ska du bli pilot?

Isabella Hagberg: Hej Sam! Nej jag ska inte bli pilot. Går mot stridssjukvårdare inom stridssäkerhetssoldat.

17:11, 21 April 2016

Victor: Ungefär vilken ålder är den vanligaste på GMU?

Moderator: Hej Victoria! åldrarna varierar men ungefär mellan 19-24 år ligger snittåldern på.

17:11, 21 April 2016

Kian : Finns det något undantag för de som inte är svenskamedborgare Men blir efter några år

Moderator: Hej Kian! det kan dessvärre inte göras undantag gällande det kravet.

17:12, 21 April 2016

Peter: Hej! GU mot GB-eldledningssoldat på p7, ingår det en faktisk gruppbefälsutbildning samt tjänst eller är "GB" enbart tillagt för att visa att det ställer högre krav på individen?

Moderator: Hej Peter! tanken är att om man går mot gruppbefäl så skall man succesivt få sin gruppchefsutbildning, men man genomför hela GU'n precis som alla andra rekryter.

17:13, 21 April 2016

Jacob : Hej. Jag genomförde gmu på p7 men fick avbryta pga skada och ska nu opereras. Jag vill söka igen efter operationen. Det roligaste hade varit att kunna söka en heltidstjänst på p7 eftersom jag trivdes bra där. Rekommenderar ni att vänta tills nästa utbildning kommer upp en inriktning med GSS/K på p7 (fast det kan ta tid eftersom det ligger en utbildning uppe nu) eller kan jag söka utbildningar på andra förband sedan söka till p7 när jag är klar med utbildningen?

Moderator: Hej Jacob! Jag rekommenderar att du avvaktar lite och söker en tjänst direkt mot P7 istället när det blir aktuellt. Dels är det större chans att du faktiskt får den befattning/tjänst du söker.

17:14, 21 April 2016

Ganska otränad : Vad innehåller testerna man måste klara av för att söka? Lixom kondition o styrka o liknande saker? Är det svårt att klara dem om man inte är väldigt tränad?

Moderator: Testerna består av : Muskeltest, fysisk arbetsförmåga (cykel), generell begåvnings-test, psykologintervju, läkarundersökning, syn och hörseltest

17:15, 21 April 2016

Michael: Hej! Är det något krav på tidigare arbetserfarenheter har varit arbetslös sedan studenten (10 år)

Moderator: Hej Michael! Nej, det är det inte. Däremot skall du uppfylla grundkraven för att kunna söka och genomföra testerna med godkända resultat.

17:16, 21 April 2016

Ida: Hej! Jag undrar hur du kom fram till vad du ville göra inom Försvarsmakten?

Isabella Hagberg:

Hej Ida! Jag läste mycket om vad man kan jobba som inom försvarsmakten. Sen kom jag fram till att jag ville bli hundförare. Det fanns en tjänst inom stridssledningssäkerhetssoldat ledig där man sedan kan gå vidare och bli hundförare. Du kommer även få hjälp när du mönstrar.

17:16, 21 April 2016

Willy: Hej! Jag har varit militär i mitt hemland Colombia, och jag undrar vad som krävs för att fortsätta vara militär här i Sverige?

Moderator: Hej Willy! kraven är : minst 18 år, svensk medborgare och minst godkänt i svenska, mattematik, engelska från gymnasiet, om du vill jobba heltid som soldat.

17:17, 21 April 2016

Marcus: Ungefär hur långt ska man springa/gå på en viss tid för att ha en chans att klara sig bra under GMU:n?

Moderator: Hej Marcus! Du ska kunna springa en mil under 60 minuter och även klara av beeptestet och multitestet.

17:19, 21 April 2016

Lena: Är det väldigt könssegregerat på utbildningen eller blir alla behandlade lika och blir accepterade som en del av gruppen oavsett kön?

Moderator: Hej Lena! alla blir behandlade exakt likadant oavsett kön.

17:19, 21 April 2016

Sam: har du tjänstgjort utomlands eller skulle du vilja??

Isabella Hagberg: Hej Sam! Jag har inte tjänstgjort utomlands. Jag skulle kunna tänka mig att göra det om några år, när jag har fått mer utbildning och har blivit en bra soldat.

17:20, 21 April 2016

Adam: Ifall ni riktigt förstod, ett test kunde man göra när som, ett fick man vänta 3månader innan man kunde göra om, och ett annat kunde ta 18månader innan man fick ny chans och jag undrar då vilka tester de olika är fick inte reda på det när jag ringde in idag

Moderator: Hej Adam, dem testerna som man får göra om efter tre månader är styrkan och kondition.

17:22, 21 April 2016

Erik: Hej! Jag har gjort antagningsprövningen 2014/06 och undrar om jag fortfarande kan söka på den eller om jag måste göra ett nytt test

Moderator: Hej Erik! Testerna som man gör hos Rekryteringsmyndigheten är giltiga i två år.

17:23, 21 April 2016

Hanna: Hej! Undrar om det är många tjejer och ungefär vilken ålder som är medel för grundutbildningen?

Isabella Hagberg: Hej Hanna! Jag är ensam tjej i min pluton/grupp. De flesta i gruppen är runt 19-23år.

17:25, 21 April 2016

Stina: Om jag söker gmu och inte vet vart jag vill söka, får jag hjälp med att välja något då eller blir jag placerad där de tror jag passar bäst ?

Moderator: Hej Stina! Absolut, alla sökande får träffa en yrkesvägledare under antagningsprövningen där man har möjlighet att ställa frågor och få vägledning.

17:25, 21 April 2016

Erik: Jag vill komma med i hemvärnet måste man göra gmu då eller finns det något alternativ ?

Moderator: Hej Erik! det finns två vägar till ett engagemang inom hemvärnet, det ena är en grundutbildning (GU), det andra är GU-F en två veckors kurs som leder till en speciallist befattning inom hemvärnet

17:26, 21 April 2016

Hehe: Måste man alltså springa milen som ett test?

Moderator: Hej! Vissa förband har det, vissa inte. Men det är bra att kunna det. Det är bra grund att ha med sig eftersom det är mycket kondition framför allt under de första 3 månaderna av utbildningen.

17:27, 21 April 2016

Adam: Hej hur många chanser har man att göra testerna inför gmu? Har hört att olika tester har olika vänte tider så att säga

Moderator: Hej Adam! testerna går att genomföra fler än 1 gång, dock finns det spärrtider som reglerar möjligheterna till detta. spärrtiden för de fysiska testerna ligger på 3 månader, alltså kan du göra om de testerna efter 3 månader, de övriga testerna har en spärrtid på 18 månader.

17:27, 21 April 2016

Sebastian : Har gmu några speciella startdatum?

Moderator: Hej Sebastian! Alla grundutbildningar har utbildningsstarter, dessa regleras av hur behovet på förbanden ser ut gällande rekrytering av ny personal. du hittar utbildningsstarterna på http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/utbildningsstarter/

17:29, 21 April 2016

Stina: Hej ! Hur mycket påverkar resultaten på förtesterna i styrka,kondition mm vart man hamnar när man blir antagen ? Alltså avgör det mycket om jag "hård tränar" innan eller tränar som vanligt ?

Moderator: Hej Stina! de inriktningar du kan söka regleras av de du presterat på testerna. självklart är det bra om man är så förberedd som möjligt innan man genomför testerna för att få så bra resultat som möjligt och få mer valmöjligheter

17:30, 21 April 2016

Sandra: Heej Isabella! Hur tycker du man ska tänka när man ska välja befattning inom försvarsmakten?

Isabella Hagberg: Hej Linn! Läs mycket om hur du kan tjänstgöra inom försvarsmakten och känn efter vad som skulle passa dig bra. Det finns ett test på försvarsmaktens hemsida där du kan testa vad som kan passa dig. ( beffatningsguiden )

17:31, 21 April 2016

Franz: Måste man ha gymnasieexamen för att bli Soldat/sjöman efter man har gjort klart GMU?

Moderator: Hej Franz! Du ska ha godkända betyg i matte, svenska och engelska från gymnasiet. Det är med andra ord inget krav på examen, men det är självklart bra att ha det i fall man skulle vilja läsa vidare till officer.

17:31, 21 April 2016

Lena: Hej! Går det bra att enbart gå den förberedande delen och inte satsa 8-9 månader på detta? För att först prova på om det är något som passar mig. Är intresserad av att arbeta som rekryterare för försvarsmakten längre fram och tror det är till fördel om jag genomgått utbildningen.

Moderator: Hej Lena! hela utbildningen är frivillig och går att avbryta när man känner för det, man kan välja att bara genomföra en del av utbildningen, men då har man endast grunderna och ingen mer specifik utbildning gällande befattning. om du är intresserad av en karriär inom försvarsmakten så är det dock fördelaktigt att du genomfört en helt utbildning.

17:32, 21 April 2016

Johnblund : Hej Isabella, vad var det roligaste under gmu

Isabella Hagberg: Hej Johnblund! Jag tyckte skyddsvaktsutbildningen var roligast. Även gemenskapen och alla utmaningar.

17:32, 21 April 2016

William: Godkväll! Vad jag har hört så är det en annan myndighet än Försvarsmakten som äger alla områden, baser, byggnader, uniformer, utrustning m.m. Undrar om detta är sant och i så fall vad heter denna myndighet?

Moderator: Hej William, Fortifikationsverket förvaltar alla försvarsmaktens fastigheter, och försvarets materielverk gör upphandlingar gällande materiell och utrustning.

17:33, 21 April 2016

William: Hej Isabella. Jag är en person som är 16 år gammal och bor i Östersund. Kommer jag få chansen att göra någon typ av mönstring under min tid i gymnasiet? Går just nu i ettan.

Isabella Hagberg: Hej William! Du måste vara 18år för att söka till GU.

17:34, 21 April 2016

Victor: Vad krävs för utbildning för att börja jobba inom försvarsmakten / göra gmu ?

Moderator: Hej Victor! om du vill genomföra en grundutbildning mot heltidstjänst skall du minst godkänt i svenska, mattematik, engelska från gymnasiet.

17:35, 21 April 2016

Henrik: Varför är det så många kvinnor i försvarsmakten ? Får HBTQ-människor göra GMU ?

Moderator: Hej Henrik! Självklart, alla är välkomna, oavsett kön, bakgrund, religion och etnicitet. Men tyvärr stämmer det inte riktigt att vi har för många tjejer/kvinnor.

17:35, 21 April 2016

GU-F: Är det någon merit att gå GU-F o finns de tester man måste göra för att kunna gå GU-F?

Moderator: Hej! det är självklart bra att redan ha en insikt i verksamheten och viss utbildning när man söker, men alla söker på samma vilkor, tanken med GU-F är att man kan göra en kortare utbildning mot hemvärnet.

17:36, 21 April 2016

Moderator: Hej! det är självklart bra att redan ha en insikt i verksamheten och viss utbildning när man söker, men alla söker på samma vilkor, tanken med GU-F är att man kan göra en kortare utbildning mot hemvärnet.

17:36, 21 April 2016

Marcus: Hej Isabella! Hur lång tid innan GMU började du att träna?

Isabella Hagberg: Hej Marcus! Jag började träna inför GMU 6månader innan. Däremot har jag tävlat i simning en större tid av mitt liv och tränat mycket på gym som var en bra grund för mig.

17:37, 21 April 2016

Oskar: Inför styrketestet till GMU, vad bör man ca ta i marklyft?

Moderator: Hej Oskar! det är högst individuellt då mätinstrumentet man använder kalibreras efter ens längd och vikt. är man normaltränad så skall det inte vara ett problem att få ett hyfsat resultat

17:38, 21 April 2016

Johnblund : Måste man ha körkort för bli militärpolis? (polishögskolan har det som ett krav)

Moderator: Hej! det är inget krav, men är högst meriterande.

17:39, 21 April 2016

Louise: Finns det någon övre åldersgräns för att göra GMU (är nämligen 30+) och förutom tolkutbildningen, vad finns det för möjligheter inom Försvaret för oss som är språkbegåvade?

Moderator: Hej Louise! Vi har ingen övre åldersgräns. Du kan tex söka som militärtolk.

17:39, 21 April 2016

Lisa: Behövde man göra några tester för att söka till GU-F o hur söker jag till GU-F?

Moderator: Hej! man gör en lokal antagninsprövning på den frivilligorganisation som tillandahåller utbildningen, GU-F söker du via www.frivilligutbildning.se

17:40, 21 April 2016

CL: Hej! Jag ska mönstra nu till veckan och är sedan flera år tillbaka engagerad inom Sjövärnskåren. För att kunna resa hem under GMU "måste" jag genomföra GMU i Berga. Är detta något som går att påverka?

Moderator: Hej! det spelar ingen roll på vilket ort du bor på och var du genomför utbildningen, då försvarsmakten tillandahåller dina hemresor.

17:41, 21 April 2016

Elvira: Hur ska man förbereda sig på bästa sätt inför GMU?

Isabella Hagberg: Hej Elvira! Jag tränade på att gå långa sträckor med extra vikt, gick mycket i kängor, styrketränade och körde mycket konditionsträning. Läste även på om försvarsmakten.

17:41, 21 April 2016

Ali: Kan man påbörja grundutbildningen utan att ha svenskmedborgarskap?

Moderator: Hej Amad! Tyvärr inte, utan du måste vara svensk medborgare för att kunna söka.

17:41, 21 April 2016

Någon: Hej, stämmer det att man måste ha godkänt i Matte 4 för att bli specialistofficer?

Moderator: Hej! nej, inte generellt för specialistofficer krävs en gymnasieexamen, men för vissa inriktningar så kan det vara ett krav.

17:42, 21 April 2016

Joel: När behöver man senast ha gjort testerna man gör i tex Göteborg för att börja gmu starten i juni?

Moderator: Hej! det framgår på respektive utbildningsstart, dessa hittar du här : http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/utbildningsstarter/

17:43, 21 April 2016

Nyfiken : När kan man söka till militärpolis? Vilka vägar kan man gå?

Moderator: Hej! just nu är inte militärpolis sökbar, men den kan troligtvis bli det nästa år. du kan antingen söka direkt via en grundutbildning, eller göra en annan grundutbildning och sedan söka tjänsten via "lediga jobb". om man rekryterar mot militärpolis givetvis

17:44, 21 April 2016

Moderator: Hej alla! Just nu är det många som vill chatta med Isabella, vilket är jätteroligt, hon gör sitt bästa för att hinna svara på alla era frågor, så tack för ert tålamod.

17:44, 21 April 2016

Johan : Hur högt var tempot på utbildningen? Var det tid att vila emellan momenten i generella fall?

Isabella Hagberg: Hej Johan! Det är ett högt tryck under utbildningen eftersom det är mycket som ska hinnas med. Det gäller att vara stresstålig.

17:45, 21 April 2016

Frank: Hur hård brukar konkurrensen vara för att komma in i jägarförbanden, brukar det vara många ansökningar?

Moderator: Hej, konkurrensen är relativt hård, detsamma gäller ansökningarna, för jägartjänst genomför man också extra tester.

17:45, 21 April 2016

Willy: Okej kan man inte vara militär utan att kunna i engelska?

Moderator: Hej Willy! för att bli soldat och jobba som det på heltid inom den svenska försvarsmakten så är ett krav att man har godkänt i Engelska från gymnasiet.

17:47, 21 April 2016

Joel: Hej när är sista datumet för att göra testerna i tex Göteborg för att gå gmu starten i juni?

Moderator: Hej Joel, information om utbildningsstarterna och sista datumet för antagningsprövning kan du hitta här : http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/utbildningsstarter/

17:48, 21 April 2016

LH: Hej. Jag är osäker om jag vill göra GMU till hösten men tänkte söka ändå. Vad händer med mina tester om jag avstår från att göra utbildningen till hösten. Hur söker man sedan igen om det skulle vara aktuellt? I fall det är så att man vill ta ett år (paus) inom yrket, är det en möjlighet?

Moderator: Hej! Du kan spara på dina resultat upp till två år, så det händer inte så mycket om du väljer att inte påbörja din utbildning direkt. Du söker som du gjorde första gången igen, systemet kommer då känna igen det och du kommer få gå direkt till nästa steg utan att behöva göra om testerna.

17:48, 21 April 2016

Märta: Vilken befattning går du mot på LSS? Hur kom du fram till vad du skulle välja?

Isabella Hagberg: Hej Märta! Jag går mot stridssjukvårdare inom stridssledningssäkerhet. Jag läste mycket om hur man kan tjänstgöra inom försvarsmakten.
Jag ville bli hundförare som finns inom befattningen jag går mot.

17:48, 21 April 2016

Victor: När du säger att man ska ha godkända betyg från gymnasiet i matte, engelska och svenska gäller det betygen från 1an, 2an och 3an från gymnasiet?

Moderator: Hej Victor, vanligtvis är det dom kurser som man genomför första året på gymnasiet, matte 1, engelska 5 svenska 1

17:49, 21 April 2016

En småbarnsförälder : Hej! Finns det möjlighet att genomföra GMU utbildningen på "vanliga" tider som skulle motsvara ett vanligt 8 till 17 jobb med ledigare helger osv? Har småbarn och har svårt att ändra på dagliga rutiner i detta skede i livet. Skulle vilja söka som flygplansmekaniker inom försvaret men behöver då gmu först. Tack på förhand!

Moderator: Hej! utbildningen sker på heltid och utbildningstiderna kan variera kraftig under dygnet, helgtjänst kan förekomma detsamma gäller långa dagar.

17:50, 21 April 2016

FS: Har gjort GMU, men ej befattningsutbildning, någon info om det kommer dyka upp befattningsutbildningar man kan hoppa på, t.ex i Uppsala?

Moderator: Hej! Just nu finns det inga, men det är något som är på gång. Håll utkik efter det på vår hemsidan lite längre fram, ungefär oktober och framåt. Dock vet vi inte ännu om detta kommer gälla för Uppsala.

17:51, 21 April 2016

Sara : Hej! Måste man välja något mer än grundutbildningen?

Moderator: Hej! man väljer alltid en grundutbildning med tänkt inriktning, t.ex hemvärnet, eller skyttesoldat mot heltid, eller stridsvansförare på deltid. allt utifrån dina intressen och framtidsplaner.

17:52, 21 April 2016

Calle: Måste man ha en gymnasieexamen för att söka till gmu och börja jobba inom försvarsmakten?

Moderator: Hej, nej, minimikravet är godkänt i svenska, mattematik, engelska från gymnasiet.

17:52, 21 April 2016

PekingAnkan: Hur kom du på att du skulle bli militär? Och har det varit som du tänkt dig?

Isabella Hagberg: Hej! Jag gjorde GMU för att testa något nytt och utmana mig själv. Det var ungefär som jag tänkt mig och jag trivs väldigt bra!

17:52, 21 April 2016

Annika : I vilken av städerna där GMU finns, söker de in mest tjejer?

Moderator: Hej! vi har dessvärre ingen sådan statistik.

17:52, 21 April 2016

Erik: Jag kan inte hitta yrkesvägledaren på mina sidor ?

Moderator: Hej Erik, den skall finnas under "mina val" om du har en aktiv ansökan igång, om inte, starta upp en ny ansökan, då kommer den bli tillgänglig.

17:53, 21 April 2016

Henrik: Hej! Jag har tänkt att söka befattningen Jägarsoldat vid Karlsborg som börjar i September. Om jag blir antagen dit börjar i så fall min 3månaders GMU den 19 September och därefter befattningsutbildning på plats i Karlsborg?

Moderator: Hej Henrik! Ja, det stämmer. Hela utbildningen genomförs där.

17:54, 21 April 2016

Maria: Hej! Vilket är bästa sättet att träna upp sin kondition på om man vill ta en Gmo, och inte har bra kondition

Moderator: Hej! löpträna, gå med packning och träna mjölksyra/intervaller

17:54, 21 April 2016

Anton : Vilken årstid sökte du in på GMU o när är bäst att söka? När söker flest in?

Isabella Hagberg: Hej! Jag började GMU i september eftersom det passade bra för mig. Det finns ingen statistik på när flest söker utan det är bara söka när man känner sig redo.

17:55, 21 April 2016

Wilma: Måste man ha någon viss syn styrka för att kunna jobba inom militären eller att göra GMU?

Moderator: Hej Wilma, man kommer att undersöka sin syn när man antagningsprövar, utifrån denna bedömning så kan man bli antagen till en utbildningen, generellt sätt så har man glasögon /linser så är det inget hinder.

17:55, 21 April 2016

johanna : Hej! Jag vill göra det som mest liknar allmän värnplikt, vad ska jag då söka? Förstår att det är GMU men verkar som man även måste göra något mer.

Moderator: Hej Johanna! Idag har vi det som vi kallar för GU, grundutbildning, som är mellan 9-11 månader för att bli soldat/sjöman, beroende på vilken inriktning/befattning du väljer.

17:56, 21 April 2016

swag: hej måste man ha klarat gymnasiet för att göra militär test

Moderator: Hej Swag! för att kunna söka en grundutbildning mot en heltidstjänst så krävs det minst godkänt i svenska, mattematik, engelska från gymnasiet.

17:57, 21 April 2016

PekingAnkan: Var det jobbigt att lämna hemstan?

Isabella Hagberg: Hej! Det var inga problem för mig, det var bara roligt att komma till en annan stad.

17:57, 21 April 2016

RI: Hej! Efter man har gjort gmu, måste man fortsätta utbildningen direkt eller kan man vänta? Och hur länge isåfall?

Moderator: Hej RI! Idag måste du fullfölja hela utbildningen för att bli godkänd, det går inte att avbryta mitt i och återuppta det vid ett senare tillfället, i så fall måste du söka om på nytt. Med hela utbildningen menas 4-11 månader, beroende på vilken inriktning du har valt.

17:58, 21 April 2016

Sebastian: Är testerna man gör på mönstringen direkt avgörande vad man får gå för utbildning? Eller kan det prövas om efter att man gjort 3månaders gmu? För ja antar att kondition/styrka osv kommer vara betydligt bättre efter det 3månaderna. Förlåt om det blev rörigt ;D

Moderator: Hej Sebastian, utifrån dina resultat får du vissa valmöjligheter, då är det bättre om du tränar upp dig inför antagningsprövningen för vara så förberedd som möjligt, och därav prestera bättre och få större valmöjligheter att söka olika inriktningar.

17:58, 21 April 2016

Christopher: Hej, som uppföljning på Peters fråga, vad består gruppbefälsutbildning generellt av?

Moderator: Hej! Generellt sett : ledarskapsträning, orderträning, instruktörsträning.

18:00, 21 April 2016

Linnea: Hej! Om ungefär 3 månader börjar en GU där jag bor som jag är intresserad av att söka. Problemet är att jag inte är särskilt tränad, min motion består mest av promenader nästan varje dag. Har alltså inte sån bra kondition och styrka just nu. Så hur tränad måste man vara för att gå utbildningen? Förstår att man måste vara vältränad, men liksom hur mycket? Tror du att 3 månader är för kort tid att förbereda sig på?

Moderator: Hej Linnéa, mitt tips är att du börjar gå dina promenader med packning, och i längre distanser, sedan är alltid löpträning ett bra sätt, tillsammans med intervallträning och styrketräning.

18:01, 21 April 2016

Alice : Hej! Jag vill utmana mig själv och göra gmu men har inga direkta planer på en framtid inom försvarsmakten. Vad ska jag då välja för inriktning?

Moderator: Hej Sara! Om du vill testa på det gröna livet innan du söker skulle jag rekommendera dig att söka till en Military weekend, en så kallad "testa på" kurs/helg. Det är ett bra sätt att få en inblick i vårt verksamhet och se om det är något för dig eller inte. Dessa datum hittar du på följande sidor; www.frivilligutbildning.se, eller www.forsvarsutbildarna.se

18:03, 21 April 2016

Mia: Är det svårt att bli antagen till GMU?

Moderator: Hej Mia, det är lite av en definitions-fråga, då alla presterar olika på testerna, men generellt så, är man normaltränad så skall det inte vara något problem, sedan är det upp till psykologen att bedöma hurvida man är lämplig eller inte för tjänstgöring.

18:03, 21 April 2016

Anonym: Vad innebär stridsledningssäkerhet och hur söker man till detta?

Isabella Hagberg: Hej Llona! Det är markstrid inom flygvapnet. Vi har till uppgift att skydda radiomaster mm. Jag kommer gå som stridssjukvårdare.
Du söker tjänsten under mönstringen sen.

18:04, 21 April 2016

Ida : Hej! Teoritestet som man ska göra när man söker, ska man förbereda sig på något sätt, till exempel vara påläst om?

Moderator: Hej Ida, nej, det är test som man egentligen inte skall kunna förbereda sig för, då testet är till för att testa dina grundkunskaper gällande generell begåvning.

18:04, 21 April 2016

Jenny: Hej För att bli skyttesoldat inom hemvärnet är den utbildningen 4 månader inklusive grundutbildningen?

Moderator: Hej Sara! För Hemvärnet är det 4-7 månaders utbildning totalt.

18:05, 21 April 2016

Adrian: Hur ofta får man ledigt under sin GMU och vad bestämmer vart man placeras?

Moderator: Hej Adrian, i regel så är man ledig varannan helg, utbildningsorten kan du själv påverka genom ett utbildningsval gällande inriktning och ort.

18:05, 21 April 2016

Adam: Ungefär hur stor andel rekryter brukar avbryta sin grundutbildning?

Moderator: Hej Adam, antalet varierar, vissa starter avbryter ingen, ibland upp mot 10 talet. orsakerna till avbrott variera, alltifrån skador som man haft sen tidigare eller att man helt enkelt inte kände för att fortsätta.

18:07, 21 April 2016

Hej: Hur mycket vikt går man med som max under det 3 första månaderna? Och under hur lång tid borde man kunna klara vikten?

Moderator: Hej! Du får bära mellan 20-30 kilo som max under utbildningen.

18:08, 21 April 2016

Joel: Svårt att generalisera möjligtvis men har du någon uppfattning om hur fördelningen tjejer - killar är inom gmu:n?

Isabella Hagberg: Hej Joel! Det är väldigt olika, i min pluton/grupp är jag ensam tjej.

18:08, 21 April 2016

NW: Hej! är det meriterande att ha studerat ett högskoleförberedande program?

Moderator: Hej! det kan det vara. om du ska söka mot taktisk-officer är det ett krav att ha högskolebehörighet.

18:08, 21 April 2016

Pontus: Tjena! Under grundutbildningen, men efter GMU, hur ofta är man ledig då?

Moderator: Hej Pontus! När du är klar med din utbildning och jobbar som soldat så är det vanligtvis måndag-fredag, dvs att du är ledig på helgerna förutsatt att du inte har övningsdygn eller något annat som ligger då. En vanlig arbetsdag är mellan 8:00-16:30.

18:12, 21 April 2016

Danne : Hej, 27 år jobbar inom byggsvängen utan gymnasium utbildning, ej gjort lumpen. Finns det någon chans att göra något i försvarsmakten eller är det kört ?

Moderator: Hej Danne! Du är självklart välkommen att söka till grundutbildningen, om du har betyg i matte, svenska och engelska, dock inget krav på examen. Saknar några av dessa betyg kan du läsa upp det på Komvux eller folkhögskolan.

18:15, 21 April 2016

Moderator: Hej alla deltagare! Mycket trevligt att ni visar stort intresse för denna chatt, vi har väldigt hög belastning just nu och jobbar så effektivt vi kan för att besvara era frågor! om ni har en del frågor så går det också bra att maila dessa till Försvarsmaktens Rekryteringslinje på Rekrytering@mil.se
Väl mött!

18:16, 21 April 2016

Henrik: Hej! Kan man göra GMU om man är 40 år? Är det väldigt ovanligt?

Moderator: Hej Henrik! vi har ingen fastslagen åldersgräns gällande grundutbildningen, den äldsta som genomfört har varit kring 55 år. klarar du alla tester och anses lämplig så skall det inte vara några problem att påbörja utbildningen.

18:18, 21 April 2016

Oskar: Har nog inte förstått helt hur det funkar, går man först GMU och sen en inriktning? Måste man göra båda eller kan man endast göra GMU och sedan vänta om man vill?

Moderator: Hej Oskar! Idag räcker det inte med att enbart göra 3 månader, utan du måste genomföra hela utbildningen, dvs grundutbildning + befattningsutbildning, som totalt blir mellan 9-11 månader, beroende på inriktning. Detta ansöker du om innan själva utbildningen startar.

18:18, 21 April 2016

Louise: Hej Isabella! Jag är tjej och supertaggad på uttagningen för GMU mot hösten. Är det mycket styrka och kondition som testas vid uttagningen eller är det mer psykiska och läkar-tester? :)

Isabella Hagberg: Hej Louise! Roligt att höra. Du kommer få göra ett konditionstest på en cykel och ett styrketest i en iso-ki maskin. (Det är som ett marklyft och ett axellyft upp till hakan).
Du kommer även få prata med en psykolog och göra läkarundersökningar.

18:18, 21 April 2016

Tjoffe: Hur långt har du kommit på din grundutbildning?

Isabella Hagberg: Hej Tjoffe! Jag har ungefär 2månader kvar på min grundutbildning. Sedan kommer jag vara deltidsanställd på luftstridsskolan.

18:19, 21 April 2016

Rickard: Finns det någon gräns uppåt i ålder? Jag har redan en civilekonomexamen, finns det någon inriktning som kan dra nytta av den?

Moderator: Hej Rickard! vi har ingen fastslagen åldersgräns, däremot om man börjar närma sig pensionsålder så kanske det inte är relevant att ansöka, den äldsta som genomfört har varit kring 55 års åldern och jobbar nu idag som soldat på heltid.

18:19, 21 April 2016

Thomas: Är maxlängden för att bli stridspilot fortfarande 190 cm?

Moderator: Hej Thomas! det stämmer.

18:20, 21 April 2016

Ida : Hej, under hur lång tid pågår gmu:n? Och under hur lång tidsperiod bor man på själva logementet?

Moderator: Hej Ida! Utbildningen pågår under 4-11 månader, beroende på vilken inriktning man väljer. Hemvärnet har mellan 4-7 månader, och för att bli soldat/sjöman mellan 9-11 månader. Under den här tiden bor man på logomentet.

18:20, 21 April 2016

Jonna: hejsan! jag är väldigt intresserad utav försvarsmakten och dess verksamhet, men som kvinna undrar jag om du märker någon skillnad mellan hur män och kvinnor behandlas?

Isabella Hagberg: Hej Jonna! Kvinnor och män behandlas lika i försvarmakten. Det tycker jag fungerar väldigt bra.

18:20, 21 April 2016

Stefan: Finns det behov av yrkes soldater ? Eller är det endas deltid som erbjuds

Moderator: Hej Stefan! Ja, det finns behov av både deltidssoldater och heltidssoldater. Men det är alltid behovet ute på förbandet/regementet som styr detta.

18:22, 21 April 2016

Jan: Hur förbereder man gmu ?

Isabella Hagberg: Hej Jan! Jag tränade mycket inför utbildningen. Gå långa sträckor med extra vikt, gå gärna i kängor, träna styrketräning och konditionsträning. Läs även på om försvarsmakten.

18:23, 21 April 2016

Lars: Jag är 27 nu. När börjar man bli för gammal för gmu?

Moderator: Hej! nej, genomför du testerna och anses som lämplig kan du mycket väl bli antagen mot en utbildning.

18:23, 21 April 2016

Ina: Hejsan! Hörde att utbildningen ska vara 9 månader istället för 3 månader, vad innebär det då?

Moderator: Hej det innebär att man genomför 3 månaders grundutbildning + 6 månaders befattningsutbildning. därefter eventuell anställning.

18:24, 21 April 2016

Marcus: Vad är minimi åldern för att komma med i SOG?

Moderator: Hej Marcus! Det genomsnittliga åldern ligger mellan 25-30 år.

18:24, 21 April 2016

Marcus: Vilken utbildning innan SOG rekommenderar du?

Moderator: Hej! utbildning spelar generellt ingen roll, klarar man testerna för SOG och anses som lämplig utav dem så kan man mycket väl bli antagen.

18:26, 21 April 2016

Pontus och Timothy: Om jag mönstar i Juni, kan jag då söka GU'n i September?

Moderator: Hej Pontus & Timothy! Ja, visst kan du göra det. Det är upp till dig själv när du vill påbörja din utbildning.

18:26, 21 April 2016

Hej: Vilken är den tuffaste utbildningen man kan gå, den utbildning som ställer högst krav?

Moderator: Hej, den utbildning som har höga krav gällande fysik och är psykiskt mest påfrestande är mot någon form av jägartjänst.

18:27, 21 April 2016

Moderator: Hej alla deltagare! vill bara påminna er om att det är ca 30 minuter kvar av chatt-tiden. passa på att ställa era frågor, annars går det bra att maila till rekrytering@mil.se

18:28, 21 April 2016

Louise: Hej Isabella! Hur går ansökningen till GMU till egentligen? Är det mycket konditions- och styrketester eller mer läkartester och psykologiska tester/intervjuer? :)

Isabella Hagberg:
Hej Louise! Det finns en film om hur antagningsprövningen går till på försvarsmaktens hemsida. Du kommer göra ett konditionstest på en cykel och ett styrketest på en iso-ki maskin. Du kommer även göra läkartester och få prata med en psykolog.

18:28, 21 April 2016

Gulliver: Jag ska göra antagninstest i sommar och undrar hur och vad man ska träna för att få ett så bra resultat som möjligt i iso-ki maskin. Är det då framförallt marklyft och axellyft eller finns det andra nytiga övningar också?

Moderator: Hej Gulliver! Det är nog framför allt marklyft. Så fortsätt på samma spår så kommer det säkert gå jättebra. Lycka till!

18:28, 21 April 2016

Jen : Hej! Spelar valet av ort man gör utbildningen på någon roll? Spenderar man någon fritid i själva staden där man genomför utbildningen?

Moderator: Hej Sara! Det är ganska viktigt eftersom det är där du ska jobba efter din utbildning förhoppningsvis, så det gäller att man tänker till vad man vill jobba med och vart. Ibland har man egentid/fritid då man kan passa på och bekanta sig med själva staden, men det är inte ofta under de första 3 månaderna tyvärr.

18:30, 21 April 2016

Oskar: Hur mycket utomhus sover man, t.ex. i tält?

Isabella Hagberg: Hej Oskar! Vi sov i tält totalt 3veckor under 3månaders tid.

18:32, 21 April 2016

Alex: Hejsan! Går det göra GMU en viss tid på året och befattningsutbildning senare när den befattningen dyker upp igen? Altså om jag gör en antagningsprövning i sommar kan jag "önska" att börja på den befattning jag helst vill och är lämpat till när just den börjar?

Moderator: Hej Alex, det är fördelaktigt om du gör hela utbildningen i ett svep, just nu arbetar man för att få fram möjligheterna för att individer som enbart har genomfört 3 månaders grundutbildning kan söka till fristående befattningsutbildningar.

18:32, 21 April 2016

Frank: Går det att göra GMU med fortsättning som fallskärmsjägare eller är det någon form av special antagning?

Moderator: Hej Frank, för att kunna bli fallskärmsjägare krävs det att man genomfört en grundutbildning och varit anställd som soldat minst i 1 år. sedan kan man söka till fallskärmsjägarskolan.

18:33, 21 April 2016

Lucas P: Hej har prövning 31maj hos er i Sthlm för gmu, men har en sak i brottsregistret är det då helt kört för mig att ens gå dit eller finns det möjligt att man kan för görs gmu iallfall?

Moderator: Hej Lucas! För att kunna bli antagen till grundutbildningen skall man ha varit straffri de senaste 5 åren, oavsett brott.

18:33, 21 April 2016

Henrik: Hej! Vad ligger grundlönen på för en Kustjägare eller Fallskärmsjägare?

Moderator: Hej Henrik! Grundlönerna för en soldat ligger mellan 18.000 - 18.500 kr.

18:34, 21 April 2016

Frank: Måste man ha varit Jägarsoldat innan för att kunna söka Fallskärmsjägare efter att ha varit anställd 1 år?

Moderator: Hej! nej, det måste man inte, så länge man varit anställd minst 1 år som soldat, kan man söka.

18:35, 21 April 2016

Christoffer: Hej, vad rekommenderar du att ta med vid inryckning? Tänker på sjukhus tejp osv samt får man lov att ta med sig protein och andra tillskott dit? Och hur ofta har man då möjlighet att dricka detta

Isabella Hagberg:
Hej Christoffer! Ni kommer få den utrustning som ni behöver under utbildningen. Du får ta med protein och kosttillskott som du kommer hinna dricka. Jag hade med proteinpulver och bars under utbildningen.

18:36, 21 April 2016

Oskar: Hej! Vad är det för sovtider eller varierar det mycket?

Moderator: Hej Oskar! Det varierar nog lite, men vanligtvis mellan 22:00-06:00.

18:36, 21 April 2016

Marcus: Kan man söka till SOG efter GMU eller vad måste man söka till då och hur länga ska man eventuellt ha varit anställd som soldat?

Moderator: Hej! anställd minst 1 år för att kunna söka till SOG.

18:37, 21 April 2016

Henrik: Hej! Vilka förband från Försvarsmakten verkar för tillfälligt i Mali?

Moderator: Hej Henrik! För tillfället är det K3 som befinner sig i Mali.

18:38, 21 April 2016

jesper: hej! är det något krav att man måste jobba som soldat eller militär efter gmu?

Isabella Hagberg:
Hej Jesper! Det är inga krav på att fortsätta jobba kvar efter utbildningen. Du kan avrusta/sluta när du vill.

18:39, 21 April 2016

Oswaldina: Hur viktiga är poängen du får på antagningstesten när du ska välja befattningsinrikting? Jag undrar också vad snittpoängen i styrka och kondition ligger på

Moderator: Hej Oswaldina! Det är ganska viktigt eftersom det kan vara avgörande om du får den platsen/tjänst du vill ha eller inte. I snitt är det en 6 i kondition, och styrka 7-8 för killar, men lite lägre för tjejer där, ungefär 3-4.

18:41, 21 April 2016

Sebastian : Jag är intresserad av prickskytte, vad är det för krav som ställs? Är det något speciellt förband?

Moderator: Hej, för att bli prickskytt skall du ha genomfört en grundutbildning mot något förband som använder sig utav den kompetensen, förslagsvis ett arméförband. t.ex jägarförband, utbildningen till prickskytt kan man ha som önskemål när man blivit anställd.

18:42, 21 April 2016

Konrad: Finns det möjlighet att göra högskoleprovet under GMU?

Moderator: Hej! det finns det, dessutom kan försvarsmakten stå för provavgiften.

18:43, 21 April 2016

Hej: Ingår någon simning under det första 3månaderna?

Isabella Hagberg: Hej! Det kan förekomma men det är inga krav. Jag fick göra livräddningsprov och så hade vi vattenfys en gång.

18:43, 21 April 2016

Marcus: Det är bra att träna marsch i kängor. Men kan man som civilperson köpa de kängor som ni använder er av ?

Moderator: Hej Marcus! Du kan köpa liknande kängor, tex meindl kängor, dock går det tyvärr inte att få ut några M90 kängor i förväg.

18:43, 21 April 2016

Ponthus: Vilka förkunskaper krävs innan man söker till GMU

Moderator: Hej, inga förkunskaper kopplat till tjänsten däremot behöver man minst godkänt i svenska, engelska, mattematik om du vill söka en grundutbildning mot en heltidstjänst.

18:44, 21 April 2016

Mika: Hej, har hört att man gör ett ensamdygn ute, stämmer det och får man ta med sig mat, tändstickor och liknande eller skaffar man det själv ute i skogen? :D

Moderator: Hej Mika! Ja, det stämmer, men det kan även vara 2 ensamdygn. Och det är den delen som bland annat är examinerande, som man måste bli godkänd på för att bli godkänd under "Aldrig ge upp"- veckan. Det du får ta med är tex tändstål, kniv och vatten. Mat är dock begränsad under den här tiden.

18:48, 21 April 2016

Hej och sebastian: Ville bara tacka för era supersvar! Har vart skittaggad och blir ännu mer motiverad nu. Ni behöver inte svara på detta meddelandet :D Må väl :)

18:48, 21 April 2016

Johnny: Hej! Är det för "tidigt" att göra GU när man precis fyllt 18? Har hört att det efterfrågas att man är lite äldre och mognare.

Isabella Hagberg:
Hej Johnny! Du måste vara 18år för att få göra GU. Det är klart att det är positivt att ha livserfarenhet inför utbildningen.
Jag är 19år och medelåldern i min grupp ligger runt 19-23.

18:49, 21 April 2016

Ida : Hej! Under hur lång tid pågår gmu och under hur lång tid bor man där?

Isabella Hagberg:
Hej Ida! Du kommer bo i logement under din utbildning. (9-11månader.)

18:51, 21 April 2016

Mikaela: Hejsan! Jag funderar på att gå GU/GMU efter gymnasiet men har har nedsatt syn, har alltså glasögon. Är det något hinder/kan jag genomföra GMU?

Moderator: Hej Mikaela! Vi har många idag som har glasögon eller linser hos oss, så det är inget hinder, men kan dock begränsa dina valmöjligheter något. Tex om du skulle vilja bli pilot.

18:51, 21 April 2016

Adam: Hejsan! tidigare var grundutbildningen 3 månader men nu mellan 9-12 månader, om man gör en 9 månaders utbildning men bryter av någon anledning efter 3 månader är man då godkänd med själva grundutbildningen men kuggad på befattningsutbildningen? Tack.

Moderator: Hej Adam! Nej, då blir man inte godkänd tyvärr. Idag måste du ha gjort hela utbildningen för att bli godkänd. Dvs då mellan 4-11 månader, beroende mot vilken inriktning du har blivit antagen mot.

18:53, 21 April 2016

Moderator: Hej alla deltagare! nu är det mindre än 10 minuter kvar av chatten, har ni ytterligare frågor som ni vill ha besvarade så kan ni skicka dessa till rekrytering@mil.se
Väl mött

18:54, 21 April 2016

Anna: Hej. Finns det någon övre åldersgräns för att göra GMU?

Moderator: Hej Anna! Nej, det har vi inte. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

18:54, 21 April 2016

Anna: Hej. Finns det någon övre åldersgräns för att göra GMU?

Moderator: Hej! nej, det finns ingen fastslagen åldersgräns.

18:54, 21 April 2016

Markus: Tjena har man tid på sig att träna upp konditonen när man kommer in, eller kommer den att vara super krävande direkt? Har svårt att kombinera styrketräningen + konditonen, då jag tycker styrketräningen är lite roligare. Mvh

Moderator: Hej Markus! Ja, det finns absolut en möjlighet att träna upp sin kondition och styrka under tiden.

18:55, 21 April 2016

Filip: Spelar gymnasiebetygen någon roll i antagningen eller går ni efter antagningstesterna?

Moderator: Hej Filip. Nej, vi går efter dina resultat under antagningsprövningen.

18:57, 21 April 2016

Fredrik: När har man ledigt om man jobbar inom försvarsmakten?

Moderator: Hej Fredrik! Det varierar, men vanligtvis är man ledig på helgerna.

18:58, 21 April 2016

Björn: hej,hur mycket är man ute i fält i snitt på ett skytteförband,hur mycket sena kvällar är det till vardags som anställd? Tänkte som förälder och vill börja jobba inom FM igen men det har ju gjorts om en del på sistone :), och är semestern alltid bestämd eller kan man jobba på något anat kompani när andra är lediga,förut fanns ju berto-troppar vet ej hur det är idag

Moderator: Hej Björn! Livet som soldat ute i fält varierar en hel del, beroende på förband och befattning. Men det är även det som är roligt med detta jobb.

19:00, 21 April 2016

Isabella Hagberg: Tack för alla frågor, det var roligt att svara!
Hoppas ni söker till GU som kommer vara en rolig upplevelse. Lycka till!

19:00, 21 April 2016

Moderator: Tack för visat intresse ikväll, det har verkligen varit jätteroligt att så många har velat chatta med Isabella. Tyvärr har vi inte hunnit besvara alla frågor, men ni kan mejla oss på rekrytering@mil.se eller ringa oss vardagar mellan 10:00-15:00.

19:03, 21 April 2016

Live just nu!
Skyttesoldat i beriden tjänst

Elsa

Länk till chatsida med Skyttesoldat i beriden tjänst Elsa

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

../../MasterPages/dpoint="feedbackform">
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.