Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Befattningsutbildning

Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Saknar du att sova i bivack, äta grönpåse och ha en stridsparskamrat?

Nu kan du som har genomfört GMU ansöka till en befattningsutbildning med värnplikt. Utbildningen blir en komplettering till din GMU och efter utbildningen kan du ta anställning i Försvarsmakten.
Är du redo att komma tillbaka och vara en del av gemenskapen?

Vem kan ansöka?

Du är behörig att ansöka till befattningsutbildning om du har genomfört frivillig militär grundutbildning minst tre månader, alltså GMU, och inklusive eventuell tjänstgöring som totalt är kortare än sex månader. 

Hur går ansökan till?

Ansökan till en befattningsutbildning sker via ansökan på Rekryteringsmyndighetens hemsida och besvarande av rekryttestet. Efter godkänt rekryttest kan du boka prövningstid vid Rekryteringsmyndigheten där du får genomföra prövning och samtal. Om du accepterar föreslagen befattningsutbildning ansöks om mönstring och du skrivs då in till befattningsutbildning under plikt.

Ansök till en befattningsutbildning

Klicka på knappen för att ansöka till befattningsutbildning via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Läs mer och ansök

Hur går utbildningen till?

Befattningsutbildningen är cirka sex månader. Du hoppar på en befintlig militär grundutbildning när den går in i befattningsutbildning.

Klicka här för att se vilka utbildningar som är sökbara just nu.

 

Mitt Försvarsmakten

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.

Skapa profil

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.