Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

1000 lediga platser

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Ansök nu, börja efter sommaren

Har du funderat på att söka? Just nu finns det goda möjligheter att bli antagen till en militär grundutbildning som börjar efter sommaren.

Utbildningen är både utvecklande och utmanande, så väl fysiskt som psykiskt och öppnar för flera möjligheter i Försvarsmakten. Du kommer dessutom att få erfarenheter som du bär med dig resten av livet.

Nästa utbildningsstart är 20 augusti

Om du gör en ansökan nu kan du påbörja utbildningen redan 20 augusti. Tänk på att du måste ha gjort antagningsprövningen senast 13 juli för att börja i augusti.

Du kan också börja din grundutbildning 17 september, då måste du ha antagningsprövat senast 10 augusti.

 

Registrera intresse

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.

Skapa profil