Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Upptäck Försvarsmakten

Besök oss på Göteborg Horse Show

Foto: Patrik Svedberg

En aktiv vardag med gemenskap och personlig utveckling. Låter det som något för dig? Besök oss på Eurohorse-mässan i monter B07:78 så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig. Hoppas vi ses!

Tävling

Vinn biljetter till Göteborg horse show och träffa oss på Eurohorse-mässan!

Vill du se några av de bästa ryttarna i världen? Nu kan du vinna två biljetter till ett av kvällspassen på Göteborg horse show.

Philippa Magnusson är både stridsledningsofficer och representant i landslaget i fälttävlan. Tillsammans med hästen Cesar gjorde hon sin EM-debut i Luhmühlen 2019.

Tävlingsfråga

Vilka grenar ingår i fälttävlan?

  1. Banhoppning, dressyr och terrängritt
  2. Körning, dressyr och terrängritt
  3. Gymkhana, terrängritt och banhoppning

Mejla ditt svar till kontakt@mitt.forsvarsmakten.se. Ange ditt för- och efternamn i mejlet.

Vi lottar ut ett begränsat antal biljetter till de som svarar rätt på frågan. Skicka in ditt svar senast den 17 februari. Lycka till!

Vi hör av oss till vinnarna efter sista tävlingsdagen. Då får du information om vilken dag du vunnit biljetter till och om var, när och hur du hämtar ut dina biljetter.

Tävlingsvillkor

Till dig som är under 18 år. Genom att mejla ditt tävlingsbidrag intygas att målsman godkänner att du får tävla och därmed delta på Göteborg horse show.

Mat, dryck samt transport till och från mässan är något du står för själv.

Personuppgiftspolicy

Genom att mejla ditt tävlingsbidrag till oss samtycker du att Försvarsmakten behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Du kan läsa vår personuppgiftspolicy här.

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten

Genom Mitt Försvarsmakten kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer inom Försvarsmakten och lära dig mer om dina möjligheter till jobb och utbildning.

Skapa profil

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.