Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Träffa Hedvig på
Saco mässan i Malmö

 
Foto: Försvarsmakten

Din framtid i Försvarsmakten

Hedvig är yrkesinformatör på Försvarsmakten och tjänstgör deltid som förare på Trängregementet. Om du kommer till vår monter på Saco-mässan i Malmö får du möjlighet att träffa henne. Du kan ställa frågor till Hedvig och hennes kollegor kring hur en vardag i Försvarsmakten kan se ut, eller vilka möjligheter du har efter att du genomgått en grundutbildning. 

Hedvig kommer också delta i ett seminarium som handlar om värnplikt, grundutbildning, samt hur du frivilligt kan söka in till Försvarsmaktens utbildningar.

Seminarium: Din framtid i Försvarsmakten
Plats: Sal B
Tid: 6 december, kl. 14:00 - 14:20.

Lär känna Hedvig i videon nedan!

Kunskap och framtid

Träffa Hedvig

Om du inte ska på mässan går det lika bra att höra av sig till Rekryteringslinjen via Försvarsmakten sociala medier eller ringa på 08-514 390 09.

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.