På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Upplev livet i Försvarsmakten

Är du mellan 15-18 år och nyfiken på Försvarsmakten? Välkommen på våra digitala sportlovsdagar där du får en inblick i hur vardagen kan se ut.

Delta i quiz, få träningstips, ställ alla frågor du funderat över och upplev en dag i Försvarsmakten.

Schema

Starttid är klockan 09.00 för samtliga event.

Måndag 14/2

Vad krävs för att få upp en pilot i luften?

När många tänker på flygvapnet så tänker de på en stridspilot. Men visste du att det finns flera olika piloter i Försvarsmakten? Under det här eventet kommer du få lära dig mer om vilka piloter som finns men även andra yrkesroller som tekniker, brandman, luftstridsledare, hundförare eller meteorolog. Välkommen till Skaraborgs flygflottilj(F 7).

Se detaljerat schema och delta på F 7 instagramkonto @skaraborgs_flygflottilj_f_7

Onsdag 16/2

Vad gör egentligen en soldat?

Följ med på en dag som soldat där du får lära dig allt om rutiner och boende, utrustning, marsch och vad en soldat äter. Det kommer även finnas tillfälle för en frågestund där du kan ställa alla frågor du funderar över. Välkommen till Göta trängregemente (T 2) och Skaraborgs regemente (P 4).

Se detaljerat schema och delta på T 2 och P 4 instagramkonton @trangregementet @skaraborgsregemente 

Torsdag 17/2

Hur är det att jobba som jägarsoldat?

Vilka är egentligen de bästa överlevnadstipsen? På det här eventet får du insyn i hur det är att jobba som jägarsoldat hos K 3. Det kommer att vara frågestund, livesändning och mycket mer. Välkommen till Livregementets husarer (K 3).

Se detaljerat schema och delta på K 3 instagramkonto @livregementetshusarerk3

Fredag 18/2

Vad finns det för möjligheter på västkusten?

Upplev livet på ett amfibieregemente under en dag där du bjuds in till Älvsborgs amfibieregemente. Få tips om träningsövningar, lär dig mer om olika befattningar och hur det är att jobba på Älvsborgs amfibieregemente. Det kommer även bli ett quiz. Välkommen till Älvsborgs amfibieregemente (Amf 4).

Se detaljerat schema och delta på Amf 4 instagramkonto @amfibieregementet_amf4

Tisdag 22/2

Träna inför värnplikten

Undrar du över hur du bäst förbereder dig inför värnplikten? Då är det här eventet för dig. Under dagen får du tips på allt från styrkeövningar, konditionsövningar till rörlighetsövningar. Allt för att du ska kunna förbereda dig så bra som möjligt. Du får även uppleva hur det kan se ut när värnpliktiga följer övningsledarens order och mycket mycket mer. Välkommen till Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) och Luftvärnsregementet (LV 6).

Se detaljerat schema och delta på FMTS instagramkonto @forsvarsmaktenstekniskaskola eller LV 6 instagramkonto @luftvarnsregementet_lv6

Mitt Försvarsmakten

Vill du få tips om utbildningar och jobb i Försvarsmakten? Då ska du skapa en profil i Mitt Försvarsmakten! Med en profil hos oss får du även möjlighet att träffa Försvarsmakten genom att bli inbjuden till våra event.

Skapa profil

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha synpunkter på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha synpunkter på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.