Stridsledningsbefäl Flygbassäkpluton/ Insatschef IBSS Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Stridsledningsbefäl Flygbassäkpluton/ Insatschef IBSS Helikopterflottiljen

Är du intresserad av att jobba som stridsledningsbefäl flygbassäkpluton vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? I så fall har vi en plats för dig.

Arbetsuppgifter
Du kommer som stridsledare tillsammans med plutonchef och ställföreträdare att utbilda och utveckla 421. Flygbassäkpluton som är en del av 42. Flygbaskompaniet. Tillsammans löser plutonen tilldelade uppgifter ramen för Basenheten Helikopterflottiljen.

Idag har plutonen uppgift att lösa IBSS uppgiften vid Helikopterflottiljen. Det innebär att man som stridsledningsbefäl tjänstgör som insatschef vid IBSS – plutonen Helikopterflottiljen. Arbetsmässigt innebär det att IBSS löser sina uppgifter hela dygnet 365 dagar om året.

 Kvalifikationer

 • Utbildad specialistofficer alt omgalonerad officer
 • Utbildad flygbassäk eller motsv förband
 • Uppfyller krav mot insatschef IBSS (Skyddsvakt, Ak, Pistol, närkamp, sjv)
 • B-körkort
 • OR 6-7 (befattningnivå 6 på tjänsten)

Meriterande

 • Flera års erfarenhet av utbildning flygbassäk eller motsv förband
 • Utbildad insatschef IBSS
 • Instruktör FUSA grupp/pluton
 • Pistol och Ak 5 instruktör
 • Närkampsinstruktör
 • C alternativt C-E körkort
 • God kännedom om Försvarsmaktens/ Flygvapnets verksamhet

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Stridsledningsbefäl är en militär befattning OR 6-7 som ingår, 421.Flygbassäkpluton pluton som är en del av 42.Flygbaskompaniet som har huvudansvaret för driften av Malmens flygplats. Personalen på kompaniet är både militär och civil. Kompaniet är en del av ett krigsförband och alla har en krigsbefattning.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för 42. Flygbaskompaniet Kn Håkan Ahlgren, 013-28 39 68

Fackliga representanter
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2019-02-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan