12.Sambandsbataljon söker driftledare

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet:

Sambandsbataljonen är ett modernt krigsförband med hög tekniknivå. Vi verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt. I bataljonen arbetar vi med radiolänk, radio- och nätverksteknik, satellitkommunikation och driftledning. Exempel på uppgift är att upprätta yttäckande samband i ett brigadområde.

Befattningsbeskrivning:

Driftledaren har mycket goda kunskaper och flerårig erfarenhet av sambandsplanering och driftledning på taktisk och/eller operativ nivå. Driftledaren har flerårig erfarenhet som lärare/instruktör på ledningssystem såsom TS 9000, MKN, SWECCIS,FM SATCOM, sambandsförstärkningssystem och FTN. Befattningshavaren har goda kunskaper avseende FM ledningsysteminfrastruktur likväl som en en god förmåga att genomföra samverkan med övriga ledningssystemaktörer inom och utom Försvarsmakten. Driftledaren skall kunna samordna anslutningar av olika när och kunna använda sin tekniska kompetens för att aktivt bidra till att ledningen av Försvarsmaktens förband sker på ett effektivt sätt. Driftledaren deltar i utbildningen av driftpersonal främst inom egen bataljon men skall även kunna stödja övrig utbildning av ledningsystempersonal inom Försvarsmakten. Personen är väl insatt i FM ledningsystemutveckling och kan leda delprojekt, deltar i arbetet att ta fram och implemetera systemförändringar för att vidmakthålla och utveckla FM ledningssystem. Huvudsakligt fackområde är data- och telekom, innefattande bland annat IP-baserad kommunikation, informationssystem, transmissionssystem, satellitkommunikation, telefonisystem och kryptosystem.

Formella krav:

-Svensk medborgare

-Yrkesofficersexamen(specialistofficer alt officer)

-B körkort

-Eftergymnasial utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper

-Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

-Godkänd säkerhetsprövning (intervju och registerkontroll)

-Uppfyllda FMfyss baskrav

Meriterande:

-Erfarenhet avatt planera och genomföra gemensamma sambandsövningar

-Erfarenhet som sambandsinstruktör/lärare

-Förståelse för FM infrastruktur och ledningssystem

-Erfarenhet ifrån olika missioner som sambandsbefäl/sambandsdrdiftledare

-Praktisk erfarenhet som sambandsdriftledare

-Praktiskt erfarenhet av frekvensadministration

-Utbildad signalskyddslärare och krotadminstratör(A+B)

-Certifieringar: CCNA,CCNP m.fl.

Personliga egenskaper:

Du är strukturerad och stresstålig samt har en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du är självgående i ditt arbete och har förmågan att ta egna initiativ.

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på en hög sekretess-och säkerhetsmedvetenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund.

Anställningstyp:

Tillsvidare anställning. Befattningen är en specialistofficersbefattning i nivå OR 7 (även officer kan söka).

Tidpunkter:

Sista ansökningsdatum: 170228

Första anställningsdag: enligt överenskommelse

Frågor:

För upplysningar om tjänsten kontakta LedR-12sbbat-natdrift@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

Officersförbundet: Magnus Johansson 0171/157973

SACO: Magnus Edlund 0171/157112

OFR/S: Inge Bäcklin 0171/157383


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 februari 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan