Mekaniker i reservdelstjänst, Boden

Om tjänsten

1.Tekniska bataljon, Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS

1.Tekniska bataljon är FMTS insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reparationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Eksjö och Revinge. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigad tekniska kompanier (Boden och Skövde) samt ett Operativt tekniskt kompani i (Halmstad).

Mekaniker inom reservmaterieltjänst GSS/K 1.tekniska bataljon, Boden

För vår fortsatta uppbyggnad av verksamheten i Boden söker vi nu mekaniker/soldater till 36.Lätta Tekniska Plutonen. Beroende på din bakgrund och kompetens vidareutvecklar vi dig som mekaniker mot reservmaterieltjänst.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara mekaniker/soldat på en teknisk pluton som genomför förebyggande- och avhjälpande underhåll i Bodens garnison vilken omfattar ca 50% av landets yta, främst hjulfordon, stridsfordon samt specialrep. Du kommer tjänstgöra på en teknisk pluton om 25 hel- och deltidsbefattningar varav ca 10 heltidstjänstgörande befattningar är bemannade. Du kommer att hantera reservdelstjänsten vid plutonen samt genomföra övningar med förbandet.

Plutonen består av en hjulfordonsrepgrupp, spec.repgrupp, artillerirepgrupp, stridsfordonsreptropp samt en reservmaterielgrupp.

 

Vem är du?

Som mekaniker/soldat på 1.tekniska bataljon är du en individ med stort intresse av att som soldat verka i en teknisk miljö i fält och verkstad. Du är en person som har förmågan att stå upp för vår verksamhet och vara beredd att jobba i tillfälligt sammansatta reparationsenheter. Du har även ett intresse av utvecklingsarbete.

Att vara soldat på 1.tekniska bataljonen innebär att du måste ha omdöme, kunskap och förmåga att fatta egna beslut. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund. Du har kanske redan varit/är anställd som GSS/K någonstans i försvarsmakten men vill nu bli mekaniker.

 

På 1.tekniska bataljon eftersträvar vi en jämställd arbetsplats med en mångfald hos oss som arbetar här. Om detta är naturligt för dig och om du ser det som en möjlighet och utmaning har du rätt förutsättningar för denna tjänst.

 

Kvalifikationer

  • Körkortsbehörighet B
  • Genomförd GMU/värnplikt 

 

Önskvärda meriter

Erfarenhet av något följande:

  • Erfarenhet från reservdelshantering
  • Teknisk utbildning inom annat system i försvarsmakten

 

Övrigt

Tjänstgöringsort Boden

Tjänsten kan innebära systemstödsresor nationellt samt internationellt

Tjänsten kan innebära Internationell tjänst

Tillträde enligt överenskommelse

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Anställningen är en tidsbegränsad soldatanställning med en anställningstid upp till 8 år.

Befattningsnivå: OR 2

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetspröv ning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mikael Olofsson, Kompanichef 3.Brigadtekniska Kompaniet

Tel: 076-1048269,mail: mikael.olofsson@mil.se

 

Fackliga representanter:

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

035-266 20 00 (vxl)

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 april 2018
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan