Teknisk chef bataljon, Halmstad

Om tjänsten

Teknisk chef bataljon, Halmstad

1.Tekniska bataljon är FMTS insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reparationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Eksjö och Revinge. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier (Boden och Skövde) samt ett Operativt tekniskt kompani (Halmstad).

Inom 1.Tekniska bataljon söker vi nu teknisk chef bataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk chef ingår du i S4 sektionen, där du är funkionsansvarig för den tekniska tjänsten inom bataljonen. Inom S4 deltar du i arbete med bland annat materielplanering och beredningar inför övningar. Du stödjer vid genomförandet av förbandsövningar, insatser och annan utbildning med teknisk tjänst och förnödenhetsförsörjning.

Som funktionsansvarig teknisk tjänst är du sammanhållande för den tekniska tjänsten och leder denna inom bataljonen. Du ansvarar för delgivning av tekniska ordrar (TO), ansvarar för materielbeställningar i PRIO samt följer upp den materiella tillgängligheten. Du ger anvisningar för materielkontroller och inventeringar, följer upp och sammanställer bataljonens årliga inventering. Detta medför att du leder möten teknisk tjänst inom bataljonen samt genomför administrastion i stödsystem som exempelvis PRIO och LIFT. Som funktionsansvarig för teknisk tjänst följer du upp att hänvisningar för teknisk tjänst fungerar och deltar i kundmöten mot FMLOG.


Vem är du?
1. Tekniska bataljonen kännetecknas av vår vilja att bidra och stödja med teknisk kompetens och förmåga var än Försvarsmakten genomför verksamhet. Vår inställning är att vi vill och kan lösa alla uppgifter, inom bataljonen värdesätter vi en öppen attityd där lyhördhet och delaktighet är självklart.

Att vara teknisk chef bataljon innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Du måste ha en god förmåga att tidigt se vad som behöver göras, planera för detta och under självständigt med stor noggranhet arbeta med flera uppgifter samtidigt. Detta medför att temport i verksamheten är av varieande karaktär, vilket ställer krav på att kunna tempoväxla och prioritera. Som stabsmedelem är det viktigt att du är en social person som gillar att arbeta i både grupp och enskilt.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund.


Kvalifikationer
Teknisk officer
Erfarenhet av att arbeta i de administrativa IT-stöden PRIO (SAP), LIFT, VIDAR och MS Office program
God datorvana
God samarbetsförmåga
B-körkort


Önskvärda meriter
Erfarenhet från samverkan med FSV/FMV och FMLOG
Högre behörighet körkort/militärt förarbevis (C/CE)
Internationell tjänstgöring


Övrigt
Tjänstgöringsort Halmstad
Tjänsten kan innebära Internationell tjänst
Befattningen riktar sig endast till heltidstjänstgörande personal med en befintlig tillsvidare anställning i Försvarsmakten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper
Befattningsnivå: OF 2
Sista ansökningsdag: 2018-02-18


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Göran Gunbro, C S4, 035-266 20 00 (vxl)

Joakim Roth, C S1,035-266 20 00 (vxl)


Fackliga representanter vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 januari 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan