Handläggare med inriktning mot inspektioner, till Försvarsmakten, Militärhögskolan Karlberg!

Om tjänsten

Sökande enhet: Försvarsmaktens Utbildningsenhet (FMUE) kvalitetssäkrar myndighetens inomverksutbildning. Enheten leder bland annat Försvarsmaktens generella ämnesutveckling och hjälper till att förvalta Försvarsmaktens styrdokument avseende utbildning och kvalitetssäkring. Vi arbetar även med inspektionsverksamheten av Försvarsmaktens inomverksutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som handläggare arbetar du med beredning av;

 • Hela FMUE´s kvalitetssäkrande arbete riktat mot inspektioner. Detta görs med hög grad av självständighet och samordning med andra delar av FM.

 • Planering, genomförande och efterarbete av inspektioner. Bearbetar och modifierar underlagen inför såväl möten som VTC eller liknande beredningar. Författar självständigt rapporter avs inspektionsresultat, i bild och text.

 • Historikföring och statistik m m kopplat till inspektionerna. Utnyttjar BO (business objects) data för att utveckla grundbearbetningen. Kvalitetsutveckling av hela processen.

 • Viss ekonomihandläggning för enheten.

Kvalifikationer: Högskolutbildning på minst kandidatnivå eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Kunna göra utredningar och analyser av grundbearbetat material, eller av rådata. Förmåga minst i paritet med BESTA nivå 3. God förmåga att använda Officepaketet. Van vid att driva/leda stabsarbete/handläggning/projektledning i central funktion.

Förmåga att driva och leda flera projekt samtidigt.

Kompetens i uppbyggnad av utbildningssystem och/eller kvalitetsarbete inom liknande verksamhet.

Meriterande:

 • Militär erfarenhet som reservofficer eller f d yrkesofficer.

 • Erfarenhet från/arbete inom FM utbildningssystem.

 • Erfarenhet från självständigt utredningsarbete.

 • Erfarenhet från kvalitetssystem och kvalitetsarbete

 • Erfarenhet av statistik och databashantering

 • B-Körkort

Personliga egenskaper: Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är en lagmedlem som bidrar till teamets bästa. Du är serviceinriktad och positiv samt har lätt för att skapa kontakt och goda relationer med andra. Du har en mycket hög grad av självständighet och är lättlärd, samt tydligt resultatorienterad. Du är intresserad och kreativ, villig att ständigt lära nytt och förbättra sig. Du har integritet i arbetet och gott ordningssinne, samt trivs med att driva och leda andra i stabsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av: Avdelningschef Sten Arve, 070-8276975 eller HR-Chef Suzanne Ahlqvist, 08-51439000

Övrigt: Tillsvidareanställning, inledd med 6 mån provanställning. Arbetsort: Solna  Tillträde:  Under våren 18. Befattningen kan tillsättas redan under processens gång ifall vi snabbt finner en lämplig kandidat.

Sista datum för ansökan:  Välkommen med din ansökan senast 2018-03-15. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt kopia på ett examensarbete. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare: 
Maria Back-Nilsson, SACO-F, 08-51439743 
Stefan Ragnebrink, OFR/S, 08-51439827 
Christer Norman, SEKO Försvar, 08-51439811


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 januari 2018
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan