P4/18 SG söker Plutonchef till Lvkv 90 Pluton

Om tjänsten

Gotland pekas ut som ett viktigt strategiskt område mitt i Östersjön. Nu pågår utvecklingen av ett nytt krigsförband. Vi påbörjar nu rekryteringen av personal till dessa plutoner.

Du kommer att tjänstgöra på ett stabsunderstödskompani som utöver de två Lvkv plutonerna i dagsläget består av ledningsplutonen. Huvuduppgiften är att understödja den mekaniserade stridsgruppen med ledning och luftmålsbekämpningsförmåga. Luftvärnskanonvagnsplutonens huvudsakliga uppgift är att skydda bataljonen från motståndarens flygplan och helikoptrar. Uppgifterna skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets allatimmar. Detta ställer krav på flexibilitet, omdöme, initiativförmåga och framförallt samarbetsförmåga.

Plutonchef

Som Plutonchef leder du arbetet inom din pluton.  Du jobbar dagligdags med att utveckla ditt förband och dig själv mot att uppnå målen med verksamheten och att lösa uppgiften. Du skall ha en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp tillsammans med både officerare och soldater, vara en utpräglad och ansvarstagande lagspelare samt kunna handleda och utbilda yngre kollegor.

 Utbildning och kompetens

 • Genomfört Officersutbildning
 • God fysisk förmåga.
 • B-körkort

Meriterande är

 • Erfarenhet och goda kunskaper om FM produktions-/organisation och metoder.
 • Erfarenhet av tjänstgöring med Strf 90.
 • Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom strid med mekaniserade förband.
 • Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

Personliga egenskaper

Du måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

 Befattningarna kräver :

 • Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter
 • Hög integritet, är tydlig och kan leda ett uppbyggnadsarbete
 • Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens
 • Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.
 • Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt.
 • Tydligt och naturligt ledarskap.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?
Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation både i uppgifter och miljö. Eftersom du tillsammans med dina arbetskamrater startar upp kompaniet kommer ni att bygga upp en stark gemenskap. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.

Övrigt

Upplysningar om arbetet: Kan lämnas av Övlt Stefan Pettersson 010-826 76 70

Sista ansökningd dag 2018-04-30

Anställning: T.v.
Placeringsort: Gotland/Tofta
Lön: Individuell lön

Fackliga representanter

Fackliga representanter: OFR/O Elina Meyer, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO-F Lola Ahlgren, samtliga nås via växeln på telefon nr 0505-45 10 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 mars 2018
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan