Försvarsmakten söker personal för operativ säkerhetstjänst

Om tjänsten

 

Om tjänsten

Den militära säkerhetstjänsten söker kreativa personer för inhämtning av information från ett brett spektrum av källor.

 

Sökande enhet

134. Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärda tillgångar, exempelvis information, personal eller verksamhet.

 

Arbetsuppgifter och personliga egenskaper

I arbetet hos oss kommer ditt huvudsakliga arbetsområde vara informationsinhämtning. Du kommer lösa dina uppgifter både självständigt och i tillfälligt sammansatta grupper. Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer stora krav på god självkännedom och psykisk uthållighet. Förbandet har hög insatsberedskap, vilket innebär perioder av bortavaro från hemmet. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karraktär, varför vi ställer stora krav på omdömme, integritet, noggranhet och objektivitet. Efter initial gallring kommer aktuella personer kallas till intervjuer och lämplighetstester. Tjänsten är öppen att söka för officerare, specialistofficerare, GSS och civila. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

 

Krav för tjänsten:

-Svensk medborgare

-Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-Genomförd värnplikt eller GMU/motsvarande och godkänd för internationell tjänstgöring

-God fysisk förmåga

-Simkunnig

-Inga kroniska sjukdommar

-Körkort B

-Synkrav lägst 0,1 utan korrektion och 0,8 med korrektion på varje öga

-Fullgod hörsel

-Godkänd läkarundersökning för utlandstjänstgöring (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

-Goda kunskaper i engelska (tal/skrift)

 

Önskvärda meriter

- Genomförda kurser vid FMUndSäkC eller motsvarande

- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

- Språk (utöver svenska och engelska)

- God teknisk förståelse

- Universitets- eller högskoleutbildning

- Flera körkortsbehörigheter

 

Rekryteringsprocess och anställningstidpunkt

Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delsteg med uttagningstester, läkarundersökning och intervjuer. Uttagningstesterna kommer genomföras första kvartalet 2019. Start för förbandets grundkurs kommer ske i augusti 2019.

Din skriftliga ansökan skall innehålla kontaktuppgifter (inklusive både hem- och e-postadress), personligt brev med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, CV med foto och referenser. Militära betyg från VPL eller GMU.

Välkommen med din ansökan senast: 2018-12-04.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 juni 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan