Försvarsmakten söker personal för operativ säkerhetstjänst

Om tjänsten

 

Arbetsuppgifter

134.Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärda tillgångar, exempelvis information, personal eller verksamhet.

 

Personliga egenskaper

I arbetet hos oss kommer ditt huvudsakliga arbetsområde vara informationsinhämtning. Du kommer lösa dina uppgifter både självständigt och i tillfälligt sammansatta grupper. Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer stora krav på god självkännedom och psykisk uthållighet. Förbandet har hög insatsberedskap, vilket innebär perioder av bortavaro från hemmet. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varför vi ställer stora krav på omdöme, integritet, noggrannhet och objektivitet. Tjänsten är öppen att söka för officerare, specialistofficerare, GSS och civila (dock med genomförd GU/GMU). Vi efterstävar en jämn könsfördelning och uppmuntrar därför särskilt kvinnor att söka. 

 

Krav för tjänsten:

-Genomförd värnplikt eller GMU/motsvarande och godkänd för internationell tjänstgöring

-Simkunnig

-Körkort B

-Synkrav lägst 0,1 utan korrektion och 0,8 med korrektion på varje öga

-Fullgod hörsel

-Godkänd läkarundersökning för utlandstjänstgöring (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

 

Meriterande

- Genomförda kurser vid FMUndSäkC eller motsvarande

- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

- Språk (utöver svenska och engelska)

- Universitets- eller högskoleutbildning

- Flera körkortsbehörigheter

 

Rekryteringsprocess och anställningstidpunkt

Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delsteg. Efter initial gallring kommer aktuella personer kallas till lämplighetstester, intervjuer och läkarundersökning. Uttagningstesterna kommer genomföras första kvartalet 2019. Start för förbandets grundkurs sker i augusti 2019.

Din ansökan skall innehålla kontaktuppgifter (inklusive både hem- och e-postadress), personligt brev med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, CV med foto och referenser. Militära betyg från VPL eller GMU. Ofullständig ansökan behandlas ej.

Frågor besvaras av Personalchefen 134.FSkv: 0708-98 03 85

Välkommen med din ansökan senast: 2018-12-04.

 

Sökord: underrättelsetjänst, säkerhetstjänst, inhämtning, stockholm

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 september 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan