LSS plutonchef Närskyddspluton

Om tjänsten

Plutonchef till LSS Strilbat Strilförsvarskompaniet 1.Närskyddspluton

1.Närskyddspluton ingår i strilförsvarskompaniet som har till uppgift att skydda flygvapnets och stridsledningsbataljons stridsledningscentraler, radarstationer och radiomaster. Tjänsten som insatschef innebär att du ansvarar att arbetsleda bevakningen samt för utbildning och övning så att personalen löser sin huvuduppgift på bästa sätt det vill säga bevaknings-och insatstjänst vid en stridsledningscentral.

Du som plutonchef är ansvartagande och noggrann. Tjänsten kommer delar av tiden vara  krävande, då tjänsten innebär arbete under kvällar ,nätter och helger under de perioder du när du  agerar insatschef. I övrigt är du en erfaren löjtnant eller kapten med väl vitsordad erfarenhet av arbete med IBSS och bevakningsuppgifter. Denna tjänst har en spännvidd som gör att vi önskar sökande med erfarenhet och lämpar sig mindre för dig som har begränsad erfarenhet i rollen som plutonchef.

Tjänsten innebär allt i från att arbetsleda och sköta daglig inpassering och behörighetskontoll till att eskortera materiel eller personal samt att öva personligfärdighet och insats. Arbetstempot kan komma att variera från intensiva utbildningsveckor till de mer lugna och schemalagda arbetsdagar med dygnstjänstgöring, som är normalbilden när du genomför och arbetsleder rutinmässig bevakningstjänst. Förutom att arbetsleda plutonslaget förväntas du självständigt leda och planera utbildning för plutonens soldater. Du är även ansvarig för personaladministration, ekonomi samtatt rätt kvalitet upprätthålls i utbildning och huvudtjänst.

Som plutonchef är stresstålig, bra på personalhantering, kunning inom ditt fackoråde och inte allergisk mot hundar. Du är van vid arbete med IBSS och har god kännedom om den juridik som krävs för tjänsten. Militärpolisutbildning samt insatschefsutbildning är meriterande.

Du skall  också lägst ha körkort klass B.
Din anställning kan medföra att du har olika beredskaper. Denna kan pågå under några dagar i följd eller under längre period. Arbetsorten för denna tjänst är Bålsta.

 Kvalifikationer

 • OF1-2
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Fysisk uthållighet och styrka
 • Goda referenser

Mycket stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt om tjänsten


Anställningen innebär heltidstjänstgöring och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid och/eller jour- samt helgtjänstgöring förekommer. Säkerhetsprövning mot en högre säkerhetsklass kommer genomföras.

Anställningen startar efter överenskommelse

Ytterligare upplysningar om befattningarna lämnas av Kn Emil Edfeldt emil.edfeldt@mil.se 

Lön och tillträde efter överenskommelse.

 Följ oss gärna på Instagram på 1614.Strilförsvarskompaniet

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Ärna - Peter Oscarsson 018-196368
SEKO - Christer Borgh 018-196058

Dokumentsom skall bifogas i din ansökan

 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg samt ev. andra betyg
 • Intyg från annan meriterande utbildning

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-28

l

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan