Ställföreträdande enhetschef till FMTIS GenomförandeEnhet Mitt

Om tjänsten

Genomförandeenhet Mitt är en viktig del i Försvarsmaktens utveckling att skapa ett starkare insatsförsvar. Enheten är bland annat involverad i återetableringen av Gotland och att skapa förutsättningar vid garnisoner för staber som flyttas ut från Stockholms centrala delar. Enhetens består av en enhetsledning samt fem avdelningar på orterna Enköping, Kungsängen, Berga och Visby. Enhetens huvudsakliga uppgift är att aktivt medverka i driften av Försvarsmaktesn strategiska ledningssystem inom Militärregion Mitt samt stödja förbanden i militärregion mitt när det gäller drift och underhåll av IT- och ledningssystem vid garnisonerna.

Som ställföreträdande chef kommer du stödja enhetschefen i dennes uppgift att leda verksamheten inom enheten. Du blir direkt underställd enhetschefen och utövar, i dennes frånvaro, arbetsgivarens fulla ansvar gentemot enhetens medarbetare. Du kommer även ha personalansvar för fem medarbetare i enhetsledningen. Verksamheten präglas nu av omfattande förändring efter att FMTIS bildades, arbetsuppgifterna är mångfacetterade och i många fall komplexa.

Kvalifikationer

 • Officer nivå OF3
 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av personalansvar
 • Kunskaper i MSS-modulen i PRIO

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda via underställda chefer
 • Budgetansvar för egen enhet
 • Övergripande kunskaper om IT-systemlösningar
 • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens strategiska ledningssystem

Personliga egenskaper 

Som person är du öppen och social. Du har god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar men kan även agera självständigt. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad, besitter god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi söker en individ som kan se och förstår utveckling. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast enligt ök. 

Placeringsort Enköping, arbete kan även förekomma i övriga delar av landet. 

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. 

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Stefan Johnsson tel. 0171-15 86 00. Upplysningar om anställningsvillkor kontakta Lena Andrén HR-avdelningen 019-39 25 07.

Fackliga företrädare

 • SACO Pär Lohman 
 • OFR/S Clarence Arnstedt
 • OFR/O Göran Levin 
 • SEKO Hans Monthan 

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 februari 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan