Handläggare med inriktning mot personal/HR

Om tjänsten

Ledningsstridsskolan är en försvarsmaktsgemensam skola vars huvudsakliga uppgifter är att utveckla och implementera materiel och metoder för ledning på operativ och högre taktisk nivå samt utbilda och träna staber och officerare från hela Försvarsmakten avseende ledning och stöd till ledning av militära operationer. Ledningsstridsskolan består idag av 151 befattningar varav 49 är civila och är med en Ledning organiserad i en Stabsavdelning, en Tjänstegrensavdelning, en Utvecklingsavdelning, en Utbildningsavdelning och en Ledningsträningsavdelning.

Om tjänsten
Vi behöver nu stärka vår stabsavdelning med en handläggare som stödjer chefer i processer inom HR-området. Du kommer främst att arbeta operativt med HR-frågor och tjänsten kommer även innefatta en del administration. Vidare kommer du att driva egna projekt inom enheten och medverka i projekt och uppdrag som drivs av andra enheter på Ledningsregementet. Andra exempel på arbetsuppgifter är framtagande och inrapportering av statistik och rapporter samt administration i personalsystemet SAP, samt vara delaktig i planering och genomförande av stabsarbete vid Stabsavdelningen.

Kompetenskrav

 • Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Mycket god datorvana, speciellt i MS Officepaketet.


Meriterande

 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig verksamhet eller som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av personalsystem, såsom SAP eller liknande.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska.


Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du har en god servicekänsla och samarbetsförmåga. Vi vill att du är flexibel, ansvarstagande och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är strukturerad, innovativ och ser möjligheter till förbättringar och utveckling av processer. Du är positiv, problemlösare och prioriterar dina arbetsuppgifter även när det är mycket på gång och full fart i omgivningen. Dina personliga egenskaper är av stor betydelse för oss.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid.
Arbetsort: Enköping.
Beräknat tillträde: Så snart som möjligt.
Lön: Efter överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsamansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Stf C LedSS, Christer Östlund på telefon 0171-15 71 44. 

Fackliga representanter
ORF/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO-F – Eva-Mi Einvall
SEKO-F - Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan