Serviceman till Luftvärnsregementet

Om tjänsten


Är du intresserad av säkerhets och underhållsarbete och att arbeta utomhus? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi möjlighet för Luftvärnsregementet att bedriva verksamhet.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som serviceman består av att ansvara för materiella värden såsom fordon, maskiner, målmaterial och bedriva detta arbete efter våra riktlinjer. Du kommer att arbeta med underhållsarbeten på våra utbildningsanordningar såsom skjutbanor, skjutplatser och grönytor och se till att de är så bra de kan vara för att soldater och officerare. En del av arbetet är att vara delaktig i skjutsäkerheten och vara med och upprätthålla brandberedskap och ansvara för brandbekämpningen.
Du kommer att få möjligheter att påverka din egen vardag och utveckling genom att vara antingen projektansvarig eller delansvarig för ett område som du brinner extra mycket för.  

Kvalifikationer

 • Körkort B och C
 • Byggnadsutbildning alt Verkstads/fordonsteknisk utbildning

Meriterande kvalifikationer

 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet från arbete vid försvarsmakten/hemvärnet
 • Erfarenhet PRIO/SAP
 • Skepparexamen
 • Motorsåg/röjsågsutbildning

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Luftvärnsregementets operativa förmåga att bedriva utbildningar. Detta kräver att du har hög integritet och kan arbeta självständigt och ansvara för dina arbetsuppgifter. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är serviceinriktad, samverkan med interna och externa kunder är en självklarhet för dig. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter.

Övrigt
Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enl. ök. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Luftvärnsregementet i Halmstad.
Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen ÖS-avd, mj Anders Holm, tel 035 – 266 39 51.

Fackliga representanter
OFR/O, Per Carlsson
OFR/S, Senadin Sela
SACO, Karin Ekbom
SEKO Försvar, Marianne Bandheim
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 oktober 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan