MUST söker ansvarig för Försvarsmaktens CA

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter

Välkommen till oss på Ledning och samordningssektionen vid Säkerhetkontorets Avdelning för krypto och IT-säkerhet. Vi söker en driven och erfaren medarbetare som vill ta ansvar för ledning, samordning och förvaltning av Försvarsmaktens egenutvecklade CA (Certification Authority).

Arbetet består bland annat av att ta fram policys samt utveckla och förvalta en redan nu omfattande och växande CA-verksamhet, som ytterst är avsett att skydda rikets säkerhet inom Försvarsmakten samt delar av totalförsvaret.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jobbat med ansvar inom CA och har mycket goda kunskaper inom området. Du har en mycket god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift. Goda kunskaper i svenska och engelska är självklart även det ett krav.

 

Meriterande

För att på bästa sätt klara av dina arbetsuppgifter är det bra om du har erfarenhet av framtagande av policys, exempelvis Certificate Policy (CP) och Certificate Practice Statement (CPS), och andra regelverk. Har du även kunskaper om kryptologi, smarta kort och andra säkerhetsfunktioner i större IT-system samt har deltagit i projekt är även det meriterande.

 

Dina egenskaper

Du har en stark vilja att lära dig mer och att utveckla redan befintliga processer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är kunniga inom samma område.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du har hög integritet, är prestigelös och initiativrik samt förstår vikten av kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Vårt erbjudande

Vi tycker att vår personal är viktig och med en anställning hos oss får du stora möjligheter att påverka balansen mellan arbete och privatliv.

Avdelningens vision är ”Världsledande krypto och IT-säkerhet för svenska intressen” och för att uppnå detta letar vi alltid efter Sveriges främsta inom våra ansvarsområden.

Brinner du, likt oss, för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa.

 

Typ av tjänst:

Tillsvidareanställning med inledande provtjänstgöring, tillträde omgående. Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Peter Eidegren (Chef Ledning och samordningssektionen) tel 08-788 83 28, 070-338 83 28

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan