Helikopterflottiljen söker Handläggare övningsplanering till flottiljstabens A3

Om tjänsten

Arbetsuppgifter
Som övningshandläggare kommer du att bereda underlag för flottiljens DUC deltagande i både nationella och internationella övningar. Tjänsten innebär att du kommer krigsplaceras i flottiljstaben och vid övningar och insatser delta som stabsmedlem. Arbetet är till stor del självständigt men kräver mycket samverkan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

· Delta i övningsplaneringsmöten med HKV och förband.
· Delta i stabsarbetet, bl.a. med hantering av skrivelser, mail m.m.
· Samverka med alla i Hkpflj ingående enheter samt vid behov med andra förband och civila myndigheter.

Kvalifikationer
Officer, fanjunkare-förvaltare (OR 7-8).
B-körkort.
God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska samt att använda MS Office.

Meriterande
Erfarenhet av att använda EXONAUT.
Erfarenhet av stabstjänst på flottilj/brigad, skvadron eller bataljonsnivå.
Kunskap om flygvapnets förband och organisation.
Erfarenhet från tjänstgöring som övningshandläggare.
Erfarenhet från internationell tjänst.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att ta initiativ, är noggrann och med förmåga att arbeta självständigt. Du har samtidigt lätt att samarbeta med och har en god förmåga att delta i arbetsgrupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten innebär en tillsvidareanställning vid Helikopterflottiljen med arbetsort Linköping.
Du anställs vid Helikopterflottiljen A3 men kommer att placeras på A5 där annan personal för övningsplanering finns placerad.Tillträde sker 2017-01-08 eller enligt överenskommelse

Mer information om befattningen lämnas av övlt Claes Berlin eller av mj Mats Ahlgren, 013-283000.

Fackliga representanter
Officersförbundet Mats Häggström, 0920-234911, 013-283000.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev som beskriver på ett motiverade sätt varför du är lämplig som kandidat till denna befattning. Vidare ser vi även att ansökan innehåller intyg, betyg mm som styrker lämpligheten.Välkommen med din ansökan senast 2017-11-30.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 oktober 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan