Personalhandläggare till planerings- och personalsektionen

Om tjänsten

Är du utbildad specialistofficer med intresse för personalfrågor? Då är det här ett jobb för dig!

Plan/Pers-sektionen tillhör Gävleborgsgruppen vid Livgardet som utbildar en hemvärnsbataljon i Gävleborgs län. Sektionen ansvarar för personaltjänst, långsiktig verksamhetsplanering, säkerhetstjänst samt visst administrativt stöd till hemvärnsbataljonen. Sektionen består av en sektionschef, en planeringsassistent, en personalhandläggare, en rekryteringskoordinator samt en HR- handläggare. Sektionen skall under chefen för Gävleborgsgruppen, samordnat och i nära samarbete med övriga sektioner på utbildningsgruppen, ansvara för att utveckla en väl fungerande personaltjänst vid hemvärnsbataljonen och en förankrad och tydligt kommunicerad långsiktig verksamhetsplanering.
Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att arbeta med personalfrågor i hela dess spektra. Du ska i din roll stödja och utveckla personaltjänsten vid hemvärnsbataljonen så att uppställda mål nås vad avser personaluppfyllnad men också gällande olika kompetensbehov.

Arbetsuppgifter
Du är sammanhållande för hela personalprocessen vid hemvärnsbataljonen. Du utgör den drivande motorn för personaltjänsten inom hemvärnsbataljonen och därmed stödja förbandscheferna. Vidare ska du kordinera, stödja och följa upp arbetet med säkerhetsprövningsintervjuer samt planera och leda arbetet med rekrytering tillsammans med rekryteringskoordinatorn. Som stöd för arbetsuppgifterna kommer du bl.a. att arbeta med verktygen PRIO, Mitt FM samt ATLAS.  Du kommer även att leda arbetet med hemsida och övriga sociala medier till stöd för rekryteringsarbetet inom hemvärnsbataljonen. Du kommer att få ett stort eget ansvar för utvecklingen av din roll där du handlägger och driver olika ärenden självständigt. Ett nära samarbete med dina kollegor på utbildningsgruppen är en direkt förutsättning för att lyckas med arbetet.

Kvalifikationer
Specialistofficer (OR7)
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande
Högskoleutbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande
Erfarenhet av stabsarbete
Erfarenhet av arbetsledning och uppföljning
Erfarenhet av att arbeta konsultativt
God administrativ förmåga
Erfarenhet av att arbeta med SAP (PRIO)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet samt förmåga att arbeta självständigt och förankra hållbara lösningar inom en större organisation. Vi värdesätter att du har ett prestigelöst förhållningssätt och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och arbetsuppgifter. I din roll kommer du interagera med många skilda delar av organisationen vilket förutsätter en tydlig kommunikation med chefer och medarbetare. Du har en god pedagogisk förmåga, hög social kompetens och är van att arbeta mot måluppfyllnad på lång sikt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Gävle
Tillträde: Enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Major Per-Erik Krause (Sektionschef), nås på telefon 010-823 69 25.

Sista ansökningsdatum: 2017-11-30


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 oktober 2017
  • Plats: Gävle, Gävleborgs län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan