12.Tungtransportpluton I19 rekryterar lastbilförare

Om tjänsten

12.Tungtransportplutonen söker nya medarbetare! Vill du ha ett omväxlande jobb i gröna kläder med Sverige som övningsfält? Om du också är intresserad av lastbilar och motorer, då är detta något för dig!

Befattningsbeskrivning

Förare tungtransport bemannar tung lastbil med tungt släp alternativt dragbil med trailer. Ska ha en mycket god förmåga att framföra och underhålla fordonen då dessa nyttjas i stor omfattning under hela utbildningstiden. Ett gott praktiskt handlag och tekniskt förståelse är meriternade. Gott omdöme och ansvarskänsla krävs då föraren verkar i hela riket och på vägar med olika trafikintensitet och väglag. Transporterna körs vanligtvis i en kolonn av lastbilsekipage med varningsbilar framför och bakom. Transport av stridsvagnar, stridsfordon och andra typer av last är huvuduppgiften, varvid föraren även uppträder med ekipage som lyder under begreppet "bred transport" och skall tillika kunna agera som varningsbilförare. Skall även kunna tillämpa bestämmelser avseende dispenstransport pga överskridande av tillåten bruttovikt då ekipagen i vissa fall väger över 100 ton. För att kunna lösa uppgiften fullt ut, får man lära sig att hantera de eldhandvapen och övrig utrustning som förbandet är utrustade med. Dessutom fortsätter den grundläggande militära utbildningen med träning, övningar och andra uppgifter när förbandet ej genomför transporter. 

Anställningsvillkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning, därefter tidsbegränsad anställning i maximalt åtta år. Anställningen medför både nationell och internationell arbetsskyldighet.

Formella kunskapskrav

 • Svensk medborgare
 • Godkända betyg från värnplikt/GMU
 • Godkända betyg i svenska A, engelska A, matematik A på gymnasienivå
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Godkända fysiska krav (obligatorisk läkarundersökning)
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande

 • Erfarenhet från utlandstjänstgöring/beredskapsförband
 • Erfarenhet inom åkeri/entreprenad
 • Militärt förarbevis av något slag
 • Körkortsbehörighet C och CE

Bifoga CV, militära vitsord och militära intyg samt andra relevanta intyg/betyg i ansökan digitalt. Referenser är viktiga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som person bör vara flexibel, uppgiftsinriktad och strukturerad då tjänsten innebär att man löser vitt skilda uppgifter.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Fackliga representanter:

 Uttagning och intervjuer:

Sker löpande under ansökningstiden.

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2018-01-28


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 oktober 2017
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan