Handläggare statistik & analys till Flygsäkerhetsfunktionen

Om tjänsten


Är du intresserad av statistik och analys? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens flygsäkerhetsarbete.

Arbetsuppgifter
Ta fram, bearbeta och analysera statistik baserat på avvikelserapporter inrapporterade i stödsystem PRIO. Det bearbetade underlaget är sedan grund för att upptäcka eventuella trender i rapporteringen och med hjälp av detta kunna förebygga flygsäkerhetsrisker. Du kommer också att få verka som Flygvapnets expert på avvikelsemodulen i stödsystem PRIO och som denne kunna föreslå utveckling och rättningar av modulen. Du kommer ta fram och leda utbildningar rörande PRIO avvikelsemodul. Viss administration och uppföljning av olika utredningar ingår som arbetsuppgift. Vissa resor inom i första hand Sverige ingår i arbetet.

Kvalifikationer
• God förmåga att kunna söka, utveckla och analysera statistiska data
• Hög förmåga att självständigt driva ditt arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal

Meriterande
• Utbildning med inriktning på statistik
• Erfarenhet att jobba med att analysera statiska data
• Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
• Erfarenhet av PRIO/SAP
• Erfarenhet av databashantering
• Erfarenhet av flygverksamhet/flygbranchverksamhet

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har integritet och kan företräda sektionen och ditt arbete vid föredragningar för Flygvapenchefen och övrig Flygvapenledning. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare samtidigt som du ska kunna jobba självständigt under ansvar. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.
Detta är en tidsbegränsad anställning t o m 2018-12-31. Avsikt omvandling till tillsvidareanställning fr o m 2019-01-01.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.
I vår ambition att öka jämställdheten ser vi gärna kvinnliga sökande.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för operatörssektionen Michael Lundquist, 0708-59 35 14.

Fackliga representanter
OFR/O, Arne Nilsson
OFR/S, Pia Almström
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08 788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Operatörssektionen leder flygsäkerhetsarbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för Flygvapenchefen och övrig Flygvapenledning. Inom operatörssektionen finns bland annat ansvarshavare för Flyg, Stridsledning, Bas/Teknik, Fallskärm, Samband och Flygsäkerhet.

Sökord: statistik , analys , flygsäkerhet


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 oktober 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan