Stabsläkare till Högkvarteret

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I ditt arbete ingår sedvanliga stabsofficersuppgifter såsom beredning av beslutsunderlag, beslutsstöd till högre chef och remissvar. Du kommer att hjälpa till med att planera och strukturera det Försvarsmedicinska arbetet och delta i stabsarbetet vid planering av Totalförsvaret. En del av arbetet består av internationellt samarbete inom EU/EDA, NATO och FN. I tjänsten ingår jourverksamhet i Försvarsmaktens krishanteringsorganisation.


Kvalifikationer 

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens
 • Genomgången officers- eller reservofficersutbildning
 • God kännedom om Försvarsmakten
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring.

 
Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet från stabsarbete
 • Arbete med ledningsuppdrag 


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven i ditt nuvarande arbete och vill vara med och bidra till ett starkt och välfungerande Totalförsvar. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och det krävs att du kan arbeta både självständigt och i team. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Du kommer att bli krigsplacerad i befattning vilket medför att vissa fysiska baskrav ställs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Nivå: OF-4 (OF2-OF3 med god prognos mot OF4).
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm (del av arbetstiden kan om så önskas förläggas vid annan garnisonsort)
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Kk Love Elthammar, 0708-380661, love.elthammar@mil.se


Fackliga representanter

OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 oktober 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan