Sambandstekniker OR7 3.helikopterskvadron i Ronneby

Om tjänsten

3.helikopterskvadron har som huvuduppgift att genomföra sjöoperativ verksamhet med helikopter. Som sambandstekniker tillhör du staben och deltar i arbetet med förbandets sambands- och ledningssystem. I detta ingår fasta system i våra lokaler samt rörliga kommunikationssystem som används vid insatser och övningar. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk samt radioutrustning. Då vi är en stödjande enhet så har vi tät kontakt med användarna till vilka vi erbjuder support med allt från Office till telefoni.

Arbetet innebär också att du åker på internutbildningar inom Försvarsmakten, är med på övningar i fältmiljö samt att du vid behov förväntas att tjänstgöra i internationella insatser.

Eftersom övningarna löses i fält ställs det krav på att du har förmågan att ta egna initiativ och jobba hårt, framförallt under upprättande samt brytandet av ledningsplatsen. I arbetsuppgifterna ingår även att verka som soldat.

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning med inriktning samband.
 • B-körkort
 • God fysisk status

Meriterande kvalifikationer:

 • Kunskap/erfarenhet inom marint samband
 • Goda kunskaper inom radioteknik med inriktning HF
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom telekomteknik
 • Kunskap inom nätverksteknik
 • Signalskyddsutbildning
 • C- och/eller CE-körkort

Personliga egenskaper

Du är noggrann och har god samarbetsförmåga. Du har också förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Som person är du flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Mj Peter Forslund, 0457-472240, peter.forslund@mil.se

Fackliga representanter:

Växelnummer för fackliga representanter: 010-820 00 99

SACO: Birgitta Fälth

SEKO: Caroline Nilsson

OFR/O: Hans Lundgren

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Tjänstgörandegrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Beräknat startdatum/tillträde: 2018-02-01 eller enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR7

Lön: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 november 2017
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan