Flygtekniker

Om tjänsten


Nu söker vi två stycken Flygtekniker transportflyg till 736.flygunderhållskompaniet!

736.flygunderhållskompaniet är organiserat inom Transport- och Specialflygenheten (TSFE) vid F 7. Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose TSFE behov av luftvärdiga Fpl 102 Gulfstream och Fpl 100 Saab 340, enligt planerat flygtidsuttag. Verksamheten innebär en delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll inom systemen Fpl 100/102 genomförs på ett kostnadseffektivt och luftvärdigt sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av uppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels på kort sikt. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid HOB Malmen men även på annan ort, såväl nationellt som internationellt. Vi är en aktiv del av det svenska insatsförsvaret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer utföra CRS (certificate release to service) enligt Behörighet B1 och/eller B2 på fpl-typ / flygmtrl enligt gällande kapabilitetslista.
Du kommer även verka för effektivisering av verksamheten avseende utrustning, verktyg samt förrådshållning av reservdelar, utbytesenheter och materiel.

Kvalifikationer
Officer i flygteknisk tjänst.
Goda kunskaper i engelska språket.

Meriterande
Behörighet B1 och/eller B2 på fpl 100/102 eller annat flygsystem.

Personliga egenskaper
Vi söker en positiv och flexibel kollega som har god förmåga att samarbeta och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Andra egenskaper som vi bedömer är viktiga att besitta för den här befattningen är att du har ett ordningssinne samtidigt som du är serviceminded. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde: snarast.
Arbetsort: Linköping.
Anställningsform: tillsvidare.
Jourverksamhet ingår i tjänsten.
Upplysningar kring befattningen lämnas av Mj Pierre Maengkom, tfn 013-28 33 61 eller Johan Starberg, tfn 013-28 34 83.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Håkan Sköld
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Per Andersen
Samtliga nås via växeln: 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-27. Bifoga ditt CV tillsammans med ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 november 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan