Soldater till Ledningspluton - GSS/K

Om tjänsten

Ledningsplutonen är en pluton med heltidsanställd personal och som ingår i 10.Logledningskompaniet vid Trängregementet. Vår uppgift är att skapa förutsättningar för bataljonsledningen genom att upprätta och driftsätta system och anläggningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ledningssoldat är att tillsammans med övriga soldater arbeta mot bataljonsstaben och hjälpa bataljonsstaben i deras dagliga arbete. Du kommer att upprätta och underhålla stabsplats och de olika sambands- och informationssystemen som finns i bataljonen. Detta sker hemma på förbandet, i fält under övning och vid insats.

Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd GMU + BFU alternativt värnplikt JA-5-5
 • B-körkort

Meriterande

Befattningsspecifik utbildning genomförs på plutonen, men det är meriterande om du redan har någon eller några av nedanstående utbildningar:

 • Utbildning inom elteknik
 • Utbildning i sambandssystem 180, 1444, 1512 och 1183
 • Utbildning inom IT och data
 • C-körkort
 • Truckutbildning

Personliga egenskaper

För att trivas som ledningssoldat måste du ha förmåga att behålla ditt lugn även under påfrestande förhållanden. Du är ansvarstagande, uthållig och med god servicekänsla. Du har god samarbetsförmåga och kan med lätthet byta fokus till andra arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Intervjuer och tillträde enligt följande:

Intervjuomgång 1: v 749. Tillträde mellan tisdag v 802 och fredag v 805.

Intervjuomgång 2: v 805. Tillträde måndag v 815.

Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Lön enligt avtal.

Tjänsterna är placerade på Ledningsplutonen i 10.Logledningskompaniet, 1.Logistikbataljonen, Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att ringa plutonchef Lt Emma Thesslin, tfn 076-878 1960 alt mail: 1logbat-trangr-lednplut@mil.se

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-F TrängR

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev och CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan