Stf plutonchef/fordonsinstruktör Flygbassäkerhetspluton F21

Om tjänsten

330. Flygbassäkerhetspluton (Tidvisanställda)
F21:s flygbassäkerhetsplutoner är Sveriges nordligaste säkerhetsförband, med en mycket lång tradition och erfarenhet av att verka i vintermiljö. Flygbassäkerhetsplutonens huvuduppgift är att skydda flygstridskrafterna, dess verksamhet, materiel och personal. Detta genom att upptäcka, lokalisera, identifiera och motverka säkerhetshotande verksamhet

Säkerhetsförbandets stridsteknik bygger till största del på fast och rörlig spaning. Både patrullhundar och tekniska sensorer nyttjas i lösandet av uppgifterna. Säkerhetsförbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, ifrån fred till krig, där alla uppgifterna skall kunna lösas dag som natt, året runt oavsett miljö.

Plutonens grupper tränas att uppträda autonomt under längre tid, ibland under krävande fältförhållanden. Detta tillsammans med förmågan att förflytta sig själva till fots och med lätta patrullfordon ger säkerhetsförbandet möjlighet att verka både över ytan och på djupet.

Huvudsaklig arbetsuppgifter:
330. Flygbassäkerhetsplutonen består av fast anställda yrkesofficerare och tidvis anställda soldater. Som ställföreträdande plutonchef kommer du vara plutonchefens stöd i planering, utbildning, utveckling och utvärdering av plutonens förmågor och soldater. Då soldaterna tjänstgör tidvis kommer du vara mycket delaktig i grund- och fortsättningsutbildning av övriga soldater på funktionen. Som specialistofficer på flygbassäk förväntas du bli och vara specialist inom flera områden. Utöver fordonstjänst och strid ifrån lätta fordon kan detta vara exempelvis soldatburna sensorer, SERE och hundtjänst. Om du inte är utbildad fordonsinstruktör är den preliminära inriktningen att påbörja den utbildningen under kvartal ett 2018

Personliga egenskaper
Vi söker dig som ser möjligheter, är initiativtagande, självgående och tar ansvar för verksamheten. Du har en vilja att utveckla dig själv och vår funktion mot ett gemensamt mål där du bidrar till att stärka vårt engagerade arbetslag.

Mycket stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Kvalifikationer

-  Godkänd examen ifrån specialistofficersutbildning (SOU/ASOU)

-   Godkänd FM FysS (Fälttest 2km: 12:00/12:45, Multitest styrka 300p)

-   Ej allergisk mot hundar

-  Körkort B

Meriterande kvalifikationer

-  Fordonsinstruktör

-  Tidigare tjänstgöring vid underrättelse- eller säkerhetsförband

-   Instruktör på Lptgb, terränghjuling eller snöskoter

-   Instruktör strid från lätta fordon

-  Instruktör burna sensorer och mörkerstrid

Övrigt
Arbetsort: Luleå

Tillträde snarast enl. ök.  

Befattningsnivå: OR 6/7

Primär målgrupp: Yrkesofficer

Detta är en tillsvidareanställning.

Förfrågningar om befattningen
Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Daniel Tillgren

daniel.tillgren@mil.se

Fackliga organisationer:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås gm F 21 vxl, tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I ditt CV skall framgå vilka militärakompetenser du har exempelvis förarbevis, instruktörsbehörigheter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 januari 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan