11,Militärpolisbataljonen söker stabstroppchef - OR 6-7

Om tjänsten

11.Militärpolisbataljon söker Stabstroppchef Nivå OR6-7


11. Militärpolisbataljonen(11.MP-bat) är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11.MP-bat andra förband vid genoförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, eskorttjänst, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.
11.MP-bat består av två militärpoliskompanier, ett personskyddskompani samt en utredningsgrupp. Militärpoliskompanierna och dess plutoner agerar självständigt över lång tid och på stora områden.
115. Militärpoliskompaniet, på vilken befattningen finns, bemannas till huvuddel av kontinuerligt anställda soldater och är regelbundet insatta nationellt såväl som internationellt.


Befattningsbeskrivning Stabstroppchef
Nu finns möjligheten för dig som söker en utmaning i ett förband med en omväxlande arbetssituation i en omfattande nationell insatsverksamhet.Befattningen innefattar att vara ansvarig för att leda stabstroppen vid ett kontinuerligt tjänstgörande kompani. I troppen finns både GSS K och GSS T soldater.

Du är direkt underställd kompanichefen och skall stödja dennes ledning av kompaniet i den vardagliga verksamheten samt vid insats och övningsverksamhet. I arbetet ingår att vidareutbilda och vid behov rekrytera nya medlemmar till troppen. 

Kvalifikationer
-Uppfyller FM Fysiska Standard grundnivå
-Godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.
-Specialistofficersexamen

Meriterande
-Genomförd ledningsutbildning.
-Genomförd signalskyddslärarutbildning
-Genomförda instruktörsutbildningar inom sambandssystem och signalskyddsystem
-Genomförd chefsutbildning för personaladministration/-hantering
-Militärpolisexamen
-Genomfört utbildning inom stabsmiljö
-Kunskaper kopplat mot elsäkerhet

Personliga egenskaper
-Du har goda ledaregenskaper men också en förmåga att omsätta kunskaper i ledarskap till handling samt mycket god förmåga att skapa samt bygga goda relationer såväl internt som externt.
-God förmåga att kommunicera.
-Du är en god representant för Armén och Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare och bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Nivå/Befattning: OR 6-7

Arbetsort: Kungsängen

Tillträde: Anställningen är en tillsvidare anställning och tillträde kan ske f r o m 2018-01-09

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
För mer information om tjänsten kontakta Mj Håkan Isacsson alt Kn Rickard Pålsson vilka nås via växeln: 08-584 540 00.
Övriga upplysningar
Säkerhetsprövning kommer att genomföras före anställning.
Lön: Enligt avtal.
Enhet: 11.MP-bat
Sista ansökningsdatum är 2018-01-08

Fackliga representanter:
OFR/O Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 december 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan