2.Brigadstaben söker Stridsledningsofficer Ledningssystem (OR7/OF2)

Om tjänsten

2.Brigadstaben är en av landets två brigadstaber med uppgift att leda och samordna de förband från hela Sverige som ingår i brigaden. 2.Brigadstaben finns i Skövde och är bemannad med både kontinuerligt- och tidvis tjänstgörande personal. 

Arbetsuppgifter

Stridsledningsofficer Ledningssystem ingår i ett ledningslag och i fältmiljö jobbar du i antingen tält, stridsfordon eller ledningscontainer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att följa upp brigadens ledningssystemläge samt leda och samordna del av ledningssystemet inom brigadens område inom givna mandat.

Du samverkar med andra delar av staben och underställda/understödjande förband samt orienterar övriga förband inom brigaden om aktuellt ledningssystemläge.

I det dagliga arbetet deltar du i, och följer upp utvecklingen av ledningssystemfunktionen.

När brigadstaben inte tränar själv eller är insatt, pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att nå både brigadlednings- och brigadförmåga. Detta innebär bl.a. att delta i fältövningar, leda moment vid fältövningar, delta i krigsplanläggning samt stödja utvecklingen av resp. bataljonsstab genom att delta i bataljonernas ledningsträningsövningar vid Markstridsskolans ledningsträningsanläggning etc.

Som Stridsledningsofficer Ledningssystem har du goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

 • OR-7

 • God taktisk förståelse på bataljon och brigadnivå

 • God kunskap om och förståelse för mekaniserade förbands uppträdande och strid

 • Körkort, klass B.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 • Goda kunskaper i Microsoft Office.

 • Erfarenhet som ledningssystemofficer bataljonsnivå

 • Goda kunskaper avseende FMLS IO 14

Meriterande

 • Tjänstgjort vid bataljonsstab i ledningssystembefattning

 • Grundläggande kunskaper om signalskydd 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann och kan hantera stora mängder information samt omsätta det i konkreta bedömningar och order. Du har god taktisk förståelse och bör ha erfarenhet av förbands- och/eller funktionsledning.

Du har god kunskap om och förståelse för mekaniserade förbands uppträdande och strid. 

Tjänstgöring i staber ställer höga krav på individen både i form av personliga färdigheter och personlig mognad och integritet. Vidare innebär detta att varje stabsmedlem måste kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt mot angivna mål inom givna ramar. 

Kommunikationsförmåga, effektivitet, förtänksamhet, noggrannhet, samt stresstålighet är ledord. Arbetssituationen präglas bland annat av tempoväxlingar. Ordning och reda, kreativitet, analytisk förmåga samt flexibilitet kan komma till nytta vid lösandet av uppkomna uppgifter. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt: 

Tillträde snarast 

Upplysningar om jobbet lämnas av Mj Markus Hjalmarsson, 2. Brigadstaben..

Nås via växel på 0500-465000 

Fackliga representanter, nås via växel på 0500-465000.

OFR/O, Elina Meyer OFR/S , Bengt Lindlöf SEKO-F, Lola Ahlgren SACO-F, Linnea Andersson


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 december 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan