Kvalificerad kryptonyckeladministratör till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

I din roll som kryptonyckeladministratör kommer du korrespondera med signalskyddspersonal inom hela Totalförsvaret avseende bl.a. beställningar av aktiva kort, certifikat och kryptonycklar. Du kommer även ha en koordinerande roll vad avser kryptonyckeladministration vilket innebär att du, enskilt eller tillsammans med de andra administratörerna, verkar för att förvalta, utveckla och effektivisera våra arbetsmetoder.

Utöver ovanstående kommer en stor del av din vardag avsättas till att arbeta inom ett projekt för nytt beställningssystem, du kommer vara sektionens point-of-contact i projektet. Här krävs gedigen erfarenhet, helhetssyn vad avser signalskyddstjänstens alla delar samt en förmåga att på ett tydligt sätt framföra och genomdriva krav som i slutänden ska ge Totalförsvaret ett nytt modernt och effektiv beställnings- och uppföljningssystem.

Med ovan beskrivet kommer du således bli expert inom vår administration och ges möjligheter att utveckla arbetsmomenten till att bli högeffektiva. Med din breda erfarenhet och kompetens kommer du även vara en självklar medlem i de projekt som rör våra system.

Din uppgift är att, som kryptonyckeladministratör, korrespondera med Totalförsvarets signalskyddspersonal vad avser beställningar av aktiva kort, certifikat och kryptonycklar. Du kommer att ha en koordinerande roll vad avser kryptonyckeladministrationen där du tillsammans med andra administratörer, genom både enskilt arbete och i grupp verkar för att både förvalta, utveckla och effektivisera våra arbetsmetoder.

Utöver ovan beskrivna kommer stor del av vardagen avsättas till att jobba inom ett projekt för ny beställningsrutin, där du kommer att vara sektionens Point-of-contact. Här krävs gedigen erfarenhet, helhetssyn vad avser signalskyddstjänstens alla delar samt en förmåga att på ett tydligt sätt framföra och genomdriva krav som i slutänden ger Totalförsvaret ett modernt och effektivt beställningssystem.

Med ovan beskrivet kommer du således bli expert inom vår administration och ges möjligheter att utveckla arbetsmomenten till att bli högeffektiva. Med din breda erfarenhet och kompetens kommer du även vara en självklar medlem i de projekt som rör våra system.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har minst 5 års aktiv erfarenhet inom signalskyddstjänsten ute i verksamheten. Du är mycket väl förtrogen med, och har arbetat aktivt med, systemen Kap-Light, CertOrder och TSA-rutinen.
Du har signalskyddschefsutbildning och har verkat som detta eller biträdande i minst 2 år. Det är meriterande om du även har signalskyddslärarbehörighet.

Önskvärda kvalifikationer är att du, förutom KortAdm A- respektive B, även är NAM-utbildad.

Du behärskar både svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

 

Egenskaper

Du brinner för det du gör och har en ständig längtan och ett eget driv efter att lära dig mer samt utveckla befintliga arbetsprocesser. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra inom Totalförsvarets signalskyddsverksamhet.

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, noggrann och förstår vikten av kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, där proaktivitet, samarbetsförmåga och integritet är högställda krav på kompetenser.

Du har redan ett brett kontaktnät inom signalskyddsområdet som du kontinuerligt hållit uppdaterat.

 

Vårt erbjudande

Avdelningens vision är ”Världsledande krypto och IT-säkerhet för svenska intressen” och vi samlar några av Sveriges främsta experter inom området krypto och IT-säkerhet. Brinner du för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa. Det finns stora möjligheter att påverka arbetet och att balansera arbete och privatliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm.

Frågor om befattningen

Sektionschef Cem Göcgören, 08-562 815 36 alt 0732-31 70 85. Fackliga företrädare: Katarina Kruse, OFR/S, Roger Ericsson OFR/O, Anders Markow SACO. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.



Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan