11.Militärpolisbataljon söker soldater som GSS/K till 115.Militärpoliskompaniet.

Om tjänsten

Sökande enhet 11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolis-bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.

Arbetet innefattar kontinuerlig utbildning samt ställer krav på deltagande vid militära internationella och nationella insatser. Vi erbjuder ett arbete i mycket varierande miljöer. Under en normal vecka arbetar du till exempel med att vidareutveckla din specifika uppgift inom din befattning såväl som att vidareutveckla din grupp och din plutons uppgifter. Detta innebär bland annat fysisk träning, utbildningar, övningar och insatser.

Militärpolisen ser gärna både manliga och kvinnliga sökande, samt gärna livserfarna personer. Tjänstgöring innebär att du periodvis är borta. Fysisk uthållighet är viktig, men psykisk uthållighet med gott omdöme, samarbetsförmåga och hög social kompetens är också viktiga personliga egenskaper.

Du som söker skall ha
- ett gott ordningssinne
- uthållighet
- lätt för att sammarbeta
- flexibel vad avser arbetstider och arbetsuppgifter

Tjänstens art gör att erfarenhet och rutin är viktiga egenskaper. Därför vill vi att personalen stannar så länge som möjligt.

Krav
- Genomfört värnplikt med goda betyg alternativt genomfört GMU och tjänstgjort som GSS/K med godkänd prövotid.
- B-körkort
- FMFysS kravkatalog 3
- Inga allergier mot hund, (alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering).

Meriterande kvalifikationer
- Vapenutbildningar: KSP90, KSP58, Grt, Pistol.
- Militära förarbevis: LPTGB 16, TPTGB 16, GW 300/270
- Sambandsutbildning: Ra180, Ra1444
- Militärpolisutbildning

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper samt den intervju som genomförs i samband med övriga tester.

Ansökan:
- Personligt brev som beskriver dig som person och varför du skulle passa för tjänsten samt aktuellt foto.
- CV med civila samt militära erfarenheter och referenser.

Tester kommer genomföras 08-09/03

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?
Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden och som är utmanande såväl fysiskt som psykiskt. Ser vi att du har potential finns det många möjligheter till betald utbildning inom relevant område. Försvarsmakten är en av Sveriges största arbetsgivare och du har många möjligheter att utvecklas inom organisationen.

För upplysningar om befattningarna
Kontakta Fk Tom Andersson, Plutonchef 151.Militärpolispluton.
0738201926, Tom.y.andersson@mil.se

Fackliga representanter 
OF Livgardet Kn Johan Hamlin 
SEKO Thomas Klasson 
SACO Catarina Malmrot 
OFRO/S Madeleine Daleo 
samtliga nås via växel, telefonnummer: 08-584 54 00

Sista ansökningsdag 2018-02-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 december 2017
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan