Helikoptertekniker

Om tjänsten


Helikopterflottiljen, 2.Helikopterskvadronen söker helikoptertekniker kategori B1 till 2.Helikopterunderhållssektionen. 2.Helikopterunderhållssektionen ingår i 215.Flygunderhållskompaniet. Personalen på 2.Helikopterunderhållssektionen bedriver främst planerat serviceunderhåll på helikopter 15 och helikopter 16. I tjänsten genomförs också en del avhjälpande underhåll och linjeverksamhet, då främst på helikopter 15.

Som tekniker på underhållssektionen ingår man i ett arbetslag om ca 15 personer. Underhållssektionen är också en bidragande del i 2.Helikopterskvadronens framdrivande av helikopterteknikerelever som har praktik mot både Kat A1 och Kat B1 certifikat.

Underhållssektionen är väl integrerad i kompaniet och ingår även i övningar på annan plats än Malmen.

Personalen på underhållssektionen tilldelas specialistkompetenser inom exempelvis bladreparation, kompositreparation, plåtreparation, boroskopkontroll och kontrollflygning.

Eftersom befattningarna ingår i insatsorganisationen kombattant-utbildas även personalen vid underhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Genomför linje och basunderhåll på tilldelade luftfartyg
• Utfärda underhållsintyg enligt regler för militär luftfart (RML) nivå B1
• Genomför linje och basunderhåll i ett servicelag vid insats
• Genomför handledning av certifikats och typutbildningspraktik

Kvalifikationer
Flygplan/Helikoptertekniker Kat B1
Stor vikt läggs vid erfarenhet av flygunderhållsarbete Kat B1

Meriterande
Typutbildning på HKP 16 och 15
B2

Personliga egenskaper
Lätt för att samarbeta men också kunna arbeta enskilt då tjänsten så kräver
Noggrann
Ansvarstagande

Övrigt
Anställningsform: 100% tillsvidare, men provanställning tillämpas
Arbetsort: Linköping
Beräknat tillträde: Snarast
Antal tjänster: 2 st tjänster skall tillsättas
Fystester och läkarundersökning kommer att genomföras före en eventuell anställning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Mj Maria Levin, Kompanichef 215.flygunderhållskompaniet, 0732-473351, 013-284580

Fackliga representanter
SACO Anneli Helmersson
OFR/S Caroline Nilsson
OFR/O Mats Häggström
Det samlade växelnumret för alla fackliga kontakter är 013-283000

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan